Upplands Väsby kommun

Nytt avtal för bättre samarbete mellan arbetsgivare och fack

Dela

Upplands Väsby vill förbättra kommunanställdas möjlighet att påverka sin arbetsplats. Arbetsgivaren och fackförbunden har tecknat ett nytt lokalt kollektivavtal som ska förbättra samarbetet i bland annat arbetsmiljöfrågor.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Målsättningen med det nya avtalet är att förenkla och förtydliga den dialog som finns i medbestämmandelagen, MBL. Otydliga formuleringar i det förra avtalet har slipats till med målet att skapa en tätare dialog mellan arbetsgivare och fackförbund. Därmed hoppas båda parter kunna ha ett ökat samarbete kring frågor och förändringar som rör verksamheterna och de som arbetar i dem.

För att uppnå bästa möjliga genomslag kommer arbetsgivaren under våren att satsa på utbildning av chefer och fackliga representanter om det nya avtalet.

- I en verksamhet med kontinuerliga förändringar måste det finnas ett nära samarbete mellan arbetsgivare och fackförbund. Det nya avtalet gör samarbetet både enklare och mer flexibelt, säger Ulrica Seldeby som är tf lön- och förhandlingschef.

Upplands Väsby kommun har cirka 1 750 medarbetare, varav en stor majoritet är tillsvidareanställda. Kommunal är en av de stora lokala fackliga parter som skrivit under avtalet.

- Vi har tillsammans med de övriga fackförbunden gått igenom varje detalj i avtalet. Utbildningen kring avtalets innebörd och MBL kommer att förbättra samarbetet mellan arbetsgivare och fackförbund, säger Kommunals förhandlare Monica Rios.

Avtalet är resultatet av ett nära samarbete mellan arbetsgivaren och samtliga lokala fackliga parter.

- För oss som arbetsgivare är det viktigt med en tidig dialog och att båda parter finns med. Att samverka är en styrka för Upplands Väsby kommun, säger kommunalråd Ann-Christin L Frickner (C).

Samverkansavtalet har tecknats mellan arbetsgivaren och Kommunal, DIK, Akademikeralliansen, Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Vision.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum