Andreas Wiklund

Nytt digitalt läromedel får elever att räkna matte på fritiden

Dela

Nytt digitalt läromedel som bygger på spelifierat lärande får 70% av de anslutna eleverna att arbeta med matteuppgifter på fritiden. Matteportal är ett webbaserat övningsverktyg där många element är tagna från datorspelsvärlden.

MattePortal är en ny webbaserad portal för färdighetsträning i matematik. Portalen har övningar som motsvarar läroplanen för årskurs 1-6.  Det finns många element av gamification (spelifierat lärande) såsom samlingskort, erfarenhetspoäng och avatarer.

En analys av sidans användardata visar att över 70% av alla elever som använder sidan räknar matte på den även efter skolan på sin fritid.
- Vårt koncept bygger på spelifierat lärande med en balans mellan övningsuppgifter och moment som är hämtade från datorspelsvärlden har visat sig vara en lyckad kombination, säger Andreas Wiklund, grundare av tjänsten. 

Utöver matematikövningar har Matteportal en modul med enbart programmeringsuppgifter. Dessa uppgifter låter eleven träna logiskt tänkande genom att visuellt skapa kod med blockprogrammering.

- Under 2015 såg vi en ökad efterfrågan av programmering för låg och mellanstadiet. Då denna efterfrågan kommer öka under det här året är detta något vi möter med programmeringsmodulen, fortsätter Andreas Wiklund.

Lärare har fullständig kontroll på elevernas framsteg. Möjlighet att dela ut läxor, ge belöningar och följa elevernas arbete. Verktyget har bland annat rapporter som hjälper att identifiera områden som eleverna behöver träna mer på.

Nyckelord

Kontakter

Andreas Wiklund
andreas@bitopia.se
073-9684993

Länkar

Om

Andreas Wiklund
Annedalsvägen 73
16870 Bromma

MattePortal utvecklas och drivs av Bitopia AB info@matteportal.se

Följ Andreas Wiklund

Abonnera på våra pressmeddelanden.