BranäsgruppenBranäsgruppen

Nytt familjeboende växer fram i Branäs

Dela

Att Branäs storsatsar inför kommande säsong, med ny nedfart och två nya liftar, står klart sedan tidigare. För att komplettera nyheterna i backen byggs även ett helt nytt boende, Bävertorget, som kan komma att bli en ny favorit för barnfamiljerna.

– I takt med att vi får fler och fler besökare så måste vi också bredda utbudet och växa. Ett familjeboende i anslutning till Björnbuselandet i Byn har länge efterfrågats och nu såg vi chansen, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

Björnbuseland är ett familjeområde i Branäs, där de allra minsta kan utvecklas i backen. Här finns Björnbusefigurer och olika typer av banor som barnen kan lära sig att svänga i. Att boendet placeras i anslutning till området ska förenkla för barnfamiljerna på semestern.

– Vi försöker alltid att utveckla anläggningen efter vår målgrupps behov. Att snabbt kunna ta sig ut i backen med barnen utan krångel är oerhört viktigt och något som förbättrar helhetsupplevelsen. Tillsammans med närheten till restauranger och grillplatser så är jag säker på att det blir en ny favorit hos gästerna, vilket antalet bokningar också tyder på.

Byggnaden blir den högsta i Branäs By och erbjuder lägenheter med antingen sex eller tio bäddar. Bävertorget kommer att byggas i två etapper, där 43 av totalt 72 lägenheter står klara till årets säsong. Hela bygget ska vara klart inom två år.

Förutom det nya boendet i Branäs By så byggs det även för fullt i Mattesdalen. Området får ett helt nytt boende, Mattestorp Park, med 240 bäddar, en ny blå nedfart och släplift, samt en grillplats och pulkabacke. För att man enklare ska kunna ta sig till Mattesdalens nyheter byggs det en ny släplift, Storliften, i Byn som förenklar vägen mellan de två områdena.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum