Upplands Väsby kommun

Nytt fokus på Väsby och framtidens transportmedel

Dela

Upplands Väsby kommun anordnar ett seminarum i höst om attraktiva transportalternativ i det framtida samhället. Målet med seminariet är att få tjänstepersoner, politiker, näringsliv och fastighetsbolag att vilja bidra till att Upplands Väsby får bra mobilitetslösningar.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

På kort tid har nya transportmedel som elcyklar och elscootrar intagit städerna. Nu pågår arbetet med en trafik- och mobilitetsstrategi som ska bana väg för smarta och attraktiva transportalternativ i framtidens Upplands Väsby.

Målet är att minska påverkan av trafikbuller, trängsel och utsläpp.

- Utökade mobilitetstjänster ger Väsbybor möjlighet till klimatsmarta transporter och utan att själv behöva äga en bil. Det ger en vinst för både samhälle och klimat. Det finns även kommersiella vinster för exempelvis byggaktörer och fastighetsägare. Ett exempel på detta är ökade exploateringsmönster om behovet av parkeringsplatser kan begränsas, säger Ann-Christin L Frickner (C), vice ordförande i miljö- och planutskottet.

Miljö- och planutskottet gav på onsdagen kontoret för samhällsbyggnad i uppdrag att anordna ett seminarium med syfte att låta aktörer ge inspiration och idéer inför det fortsatta arbetet med kommunens trafik- och mobiliseringsstrategi.

Bland aktörerna finns politiska företrädare, tjänstemän i kommunorganisationen, näringsliv och fastighetsbolag.

- Seminariet blir startskottet för vårt arbete med en mobilitetsplan. Det handlar om att skapa ett samhälle där vi tagit hänsyn till framtida transport- och mobilitetslösningar, men också skapat förutsättningar för de alternativ vi ser redan i dag såsom sparkcyklar, bilpooler och elfordon, säger Mikael Rångeby som är chef för samhällsbyggnadskontoret.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum