Stockholms stad

Nytt för Adolf Fredrik, Farsta och Rinkeby: 6 miljoner kronor till projekt som kombinerar sång och demokrati

Dela

Föreningen Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm har beviljats 6 miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden för ett 3-årigt projekt där körsång och demokrati kombineras.

I projektet kommer förskolor och BVC (barnavårdscentral) i Farsta att få besök av unga sångare. Dessutom kommer elever från årskurs 4 på Askebyskolan i Rinkeby och elever från årskurs 6 i Adolf Fredriks musikklasser att mötas. Tanken är att pröva hur barn med olika bakgrunder och från olika skolor kan mötas i sång på lika villkor. Dessutom utvecklas ett körlabb där unga bjuder in konstnärer för att tillsammans skapa nya arrangemang och konsertformat.

Fakta och mer information 

Projektet startar i januari 2022 och avslutas i januari 2025.

Målet är att utveckla Körcentrum UNG, en plattform och tankesmedja för ungas sång där barn och unga är medbestämmande i alla led.

Elever vid Adolf Fredriks musikklasser har varit med och utformat projektet.

Föreningen Adolf Fredriks musikklasser

Allmänna Arvsfondens webbplats  

Kontakt  

Anna Alvring, rektor, Adolf Fredriks musikklasser

telefon 08-508 448 50 och e-post: Anna.alvring@edu.stockholm.se 

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum