Uppsala kommun

Nytt forum stärker Uppsalas byggande av studentbostäder

Dela

Genom att bygga studentbostäder på attraktiva lägen och skapa nya typer av boenden vill det nya initiativet Uppsala studentbostadsforum göra Uppsala till Sveriges mest attraktiva studentstad. Genom satsningen ska Uppsalas position i Sveriges förenade studentkårers årliga granskning av bostadssituationen i landets studentstäder stärkas.

- Ingen ska behöva tacka nej till en utbildning i Uppsala för att man saknar boende. Med initiativet Uppsala studentbostadsforum samlar vi alla aktörer för att bygga fler och utveckla nya, smarta former av studentboenden samtidigt som vi värnar studenternas sociala liv. Att studera i Uppsala ska vara en fantastisk helhetsupplevelse, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala kommun.

Studentbostadsforum är en sammanslutning av olika studentbostads- och samhällsaktörer som verkar för att förbättra bostadssituationen för studenter i Uppsala. Forumet är en plattform för dialog som ska underlätta byggandet av studentbostäder på attraktiva lägen och skapandet av nya typer av boenden för studenter.

Sedan 2011 har studentbostadsaktörerna tillsammans med kommunen, universiteten, kårer och nationer analyserat behovet av studentbostäder i Uppsala. Nu tar aktörerna tillsammans nästa steg.

Målet om att bli Sveriges mest attraktiva studentstad ska uppnås genom att:

  • Skapa nya studentbostäder med ett attraktivt läge på campus och i city
  • Utveckla framtidens boende av olika slag: Kollektiva och individuella boenden i samklang med varandra
  • Värna studenternas sociala liv och nationernas fortlevnad som en del av staden
  • Väcka nyfikenhet hos kommande studenter och göra Uppsala till det självklara valet av studieor

Studentbostadsforum består av följande studentbostads- och samhällsaktörer:

Akademiska Hus, Rikshem, Sveriges Lantbruksuniversitet, Uppsala bostadsförmedling, Uppsala kommun, Uppsala universitet, Uppsala University Housing Office, V-dala studentbostäder, Östgötagården, Uppsalahem/Studentstaden, Stiftelsen Norrlandsgårdarna, Stiftelsen Gästrike-Hälsinge nations studentbostäder, Stiftelsen Stockholms nations studentbostäder, Snerikes Bostäder samt Ultuna Studentbostäder.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till pressträff för sommargatan20.5.2020 17:00:00 CESTPressmeddelande

Nu på fredag öppnas Uppsalas första sommargata! Vi påminner om pressträffen i samband med det, som vi tidigare informerat om. När: fredag 22 maj kl 10.00 Plats: Östra Ågatan vid Nybron Kommunalråd Rickard Malmström och projektledare Jakob Andersson finns på plats för att berätta mer om sommargatan och svara på frågor. Sommargatan införs maj-augusti på Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan. Den innebär att bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående och vistelse, och att ytan närmast ån möbleras med planteringar och sittplatser. Sommargatan får ett tillfälligt förbud mot genomfart för motorfordon norrifrån och rekommenderad lägre hastighet 20 km/tim. Antalet bilparkeringsplatser i anslutning till sommargatan förblir oförändrade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum