Stockholms stad

Nytt i Kärrtorp: Spetsutbildning för gymnasieelever

Dela
Kärrtorps gymnasium kommer att erbjuda en spetsutbildning på teknikprogrammet. Utbildningen kommer att ha riksintag och är sökbar för elever i hela Sverige.

Den nya spetsutbildningen har sin bas i Teknikprogrammets designinriktning och vänder sig till elever som är intresserade av teknik och samhällsvetenskap. Utbildningen har ett nära samarbete med KTH och verksamma teknikföretag vilket innebär att eleverna kan läsa högskolepoäng redan på gymnasiet och få kontakt med framtida arbetsgivare. Hållbar systemdesign är i fokus. 

De första eleverna välkomnas höstterminen 2022.

Aktuellt just nu: Öppet hus 25/1 klockan 18-20.

Välkommen att höra mer om spetsutbildningen och mycket annat på Kärrtorps gymnasium. Mer information här.  

Kontaktperson: Pernilla Ericols, rektor, telefon 076-129 14 81

Fakta

Vad är en spetsutbildning?

En spetsutbildning ska erbjuda något mer än vad det vanliga nationella programmet erbjuder och den ska vara framtagen och genomföras tillsammans med något lärosäte samt också erbjuda eleverna på utbildningen att läsa högskolepoäng under pågående gymnasiestudier. En spetsutbildning har riksintag vilket innebär att den är sökbar för alla elever i hela landet.

Vilka elever kan söka till Kärrtorps gymnasiums Spetsutbildning Teknikprogrammets inriktning hållbar systemdesign?

  • Alla elever som är behöriga till Teknikprogrammet är också behöriga att söka.
  • Eleverna söker som vanligt på gymnasieantagningen.se
  • Spetsutbildningen har riksintag vilket betyder att elever från hela landet är behöriga att ansöka.

Vad kommer spetsutbildningen på Kärrtorps gymnasium att erbjuda?

  • Kärrtorps gymnasiums spetsutbildning har sin bas i Teknikprogrammets designinriktning och vänder sig till elever som är intresserade av teknik och samhällsvetenskap och som vill vara med och forma ett modernt och hållbart samhälle.
  • Utbildningen ger eleverna ett helhetsperspektiv med fördjupade kunskaper i teknik och förståelsen för hur samspelet mellan teknik och människa är avgörande i utformningen av smarta och hållbara tekniska lösningar för framtidens utmaningar.
  • Centralt i utbildningen är det nära samarbetet med KTH och de verksamma teknikföretagen. Teori och praktik knyts samman och eleverna får tillgång till den senaste forskningen och möjlighet att ta del av konkreta exempel på teknikutveckling i mötet med verksamma forskare och tekniker. Utbildningen är framtagen och anpassad för att möjliggöra samarbeten med KTH och teknikföretagen.

Vad är målet med Kärrtorps gymnasiums Spetsutbildning Teknikprogrammets inriktning hållbar systemdesign?

  • Utbildningen ska ge eleverna de kunskaper, verktyg och praktiska erfarenheter de behöver för att med kreativitet och teknisk innovationskraft kunna skapa förutsättningar för en smart och hållbar samhällsutveckling.
  • Utbildningen ska ge förutsättningar för ett helhetsperspektiv och eleverna ska tillägna sig kunskaper i såväl teknik- och naturvetenskap som i samhällsvetenskap, humaniora, entreprenörskap och kommunikation.
  • Utbildningen ska erbjuda ett lustfyllt lärande med ett väl genomtänkt innehåll som motiverar eleverna till kreativitet och innovation och prövandet av ny kunskap.
  • Efter avslutad utbildning ska eleverna vara väl rustade för spännande och viktiga utmaningar, oavsett om det handlar om att gå vidare till fortsatta studier och forskning inom eller till rekryterande teknikföretag.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Gemensamt krafttag mot sexköp15.4.2024 09:10:50 CEST | Pressmeddelande

I Stockholms län bor drygt 95 000 män som någon gång har köpt sex och därmed också begått brott. Det visar siffror från forskningsrapporter och myndigheters undersökningar, vilka pekar på att ungefär var tionde man någon gång köpt sex. Samverkansplattformen Operation Kvinnofrid, där bland annat Stockholms stad medverkar, arbetar för att motverka denna brottslighet som främst drabbar kvinnor och flickor, men också män och pojkar samt icke-binära.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye