Almega

Nytt kollektivavtal för grafiker

Dela

Medieföretagen inom Almega har idag tillsammans med GS-facket för skogs-, trä- och grafisk bransch träffat ett nytt tidningsavtal för grafiker. Det nya avtalet sträcker sig över 29 månader med en total kostnadsökningsnivå på 5,4 procent. Inom kostnadsramen ryms även pensionsavsättningar.

Maria Gill, förhandlingsansvarig för Tidningsavtalet på Medieföretagen.
Maria Gill, förhandlingsansvarig för Tidningsavtalet på Medieföretagen.

– Förhandlingarna kring det nya tidningsavtalet för grafiker har genomgående varit konstruktiva och det har funnits en gemensam vilja att åstadkomma bra villkor för såväl medarbetare som företag, säger Maria Gill, förhandlingsansvarig för Tidningsavtalet på Medieföretagen.

– Samtliga delar i avtalet ryms inom de ramar som arbetsmarknadens parter bestämt tillsammans i det så kallade märket vilket borgar för stabilitet, säger Maria Gill.

Medieföretagen har totalt omkring 600 medlemsföretag med närmare 36 000 anställda inom branscher såsom dagstidningar, tidskrifter, bokförlag, radio- och TV-företag, biografer och filmdistributörer, tryckerier, kommunikationsbyråer, tidningsdistributörer, filmproducenter, skivbolag och dataspelsföretag.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2020 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.

Nyckelord

Bilder

Maria Gill, förhandlingsansvarig för Tidningsavtalet på Medieföretagen.
Maria Gill, förhandlingsansvarig för Tidningsavtalet på Medieföretagen.
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum