Almega

Nytt kollektivavtal för saneringsbranschen

Dela

Almega Saneringsföretagen har idag tillsammans med Fastighetsanställdas förbund träffat ett nytt kollektivavtal för saneringsbranschen. Det nya avtalet sträcker sig över 29 månader med en total löneökningsnivå på 5,4 procent. Inom kostnadsramen ryms även pensionsavsättningar.

Marcus Lindström, förhandlingschef Almega Saneringsföretagen
Marcus Lindström, förhandlingschef Almega Saneringsföretagen

– Vi kan med glädje konstatera att vi kommit överens om ett nytt kollektivavtal för saneringsbranschen. Parterna har tagit gemensamt ansvar i konstruktiva förhandlingar och vi är särskilt nöjda med att samtliga delar i avtalet ryms inom de ramar arbetsmarknadens parter bestämt tillsammans i det så kallade märket. Detta ger stabilitet och bra villkor för både medarbetare och företag, säger Marcus Lindström, förhandlingschef Almega Saneringsföretagen.

Saneringsavtalet omfattar 150 medlemsföretag med omkring 4 500 årsanställda som berörs av avtalet. Almega träffar flest avtal av alla arbetsgivarorganisationer och detta är det andra av totalt 130 avtal som Almegas förbund träffar i årets avtalsrörelse.

Almega Saneringsföretagen är en del av Almega Serviceföretagen, bransch- och arbetsgivarorganisationen för landets serviceföretag med totalt 1 300 medlemsföretag som tillsammans sysselsätter över 55 000 personer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Marcus Lindström, förhandlingschef Almega Saneringsföretagen
Marcus Lindström, förhandlingschef Almega Saneringsföretagen
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum