Linköpings kommun

Nytt kunskapscenter invigs i Linköping

Dela

Nu invigs Kunskapcenter Östergötland på Valla Folkhögskola. Ett center som ska bidra till att utveckla fritidsledarskapet i Östergötland.

Tid: Måndag den 10/9 2018 klockan 09.00

Plats: Valla Folkhögskola

Kunskapcenter Östergötland kommer ha fokus på fritidsledarskap, öppen fritidsverksamhet och betydelsen av fritid för unga.

– Genom kontakter och nätverk tror regionens kommuner och Valla folkhögskolas fridsledarutbildning att vi skapar goda förutsättningar för utveckling av fritidsverksamhet genom den forskning och de kunskaper som finns inom fritidssektorn, säger Stina Bond på Linköpings kommun.

Kunskapcenter kommer att arbeta med utvecklingsprojekt och kompetensutveckling för fritidsledare i öppen verksamhet.

– Centret vill ta vara på kunskaper och forskning inom fritidsområdet på ett effektiv sätt som gagnar medverkande kommuner och fritidsledarutbildningen, säger Stina Bond.

Kunskapcenter Östergötland är ett samarbete mellan kommunerna i Linköping, Kinda, Åtvidaberg, Söderköping, Motala, Mjölby samt Valla Folkhögskola.

Det är det andra kunskapscentret för fritidsledarkap som startar nationellt, det första startade för 15 år sedan i Stockholm.

För mer information, kontakta:

Linköpings kommun Stina Bond, christina.bond@linkoping.se 070- 373 79 14

Valla folkhögskola Marie Eriksson marie.eriksson@valla.fhsk.se 076-470 04 04

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Polisen och Försäkringskassan ansluter sig till kommunens arbetsgrupp mot bidragsbrott4.5.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Varje år utbetalas stora bidragsbelopp till personer som inte har rätt till ekonomisk hjälp. Dessa allvarliga brott innebär enorma kostnader för samhället och måste på alla sätt stävjas. Allians för Linköping har därför inlett ett operativt samarbete mellan Linköpings kommun och aktörer inom bostadssektorn, ett samarbete som nu utökas med Polismyndigheten och Försäkringskassan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum