Örnsköldsviks Kommun

Nytt liv för engångsförpackningar – forskningsprojekt håller workshop i Örnsköldsvik

Dela

Media välkomnas att den 2 september närvara vid workshop om återanvändning av engångsförpackningar. Inom ramen för ett forskningsprojekt samlas aktörer inom branschen för att finna ett koncept för återanvändning av så kallade "on-the-go-förpackningar."

Forskningsprojekt vill hitta koncept för återvinning av så kallade "on the go"-förpackningar.
Forskningsprojekt vill hitta koncept för återvinning av så kallade "on the go"-förpackningar.

Hur kan man ge nytt liv för använda ”on the go”– förpackningar och undvika att de skräpar ner i vår miljö? RISE (Research Institutes of Sweden AB) genomför under 2019 ett nationellt forskningsprojekt i samarbete med Örnsköldsviks kommun som testkommun och ett antal aktörer längs värdekedjan. Målet är att ta fram lösningar som skapar miljönytta samt fungerar längs hela värdekedjan och för konsument.

Den 2-3 september samlas projektdeltagarna för en workshop i Örnsköldsvik där man tillsammans ska kartlägga och testa förutsättningarna för ökad återanvändning och återvinning av förpackningar och engångsartiklar från "on-the-go"-verksamhet. I samband med detta kommer Örnsköldsviks kommun även presentera resultatet från en enkätundersökning om användandet av engångsförpackningar som genomförts i offentliga miljöer.

Projektet löper på ett år och finansieras av Vinnova och består förutom RISE av COOP Sverige, Duni, Konsumentföreningen Stockholm, Papstar Sverige, Stiftelsen Håll Sverige Rent, Svenska Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI), Sugi Group (PantaPå) och Örnsköldsviks kommun.

Media är välkomna att delta under den workshop som kommer handla om att ta fram koncept av on- the-go förpackningar för återanvändning.
Tid: Måndag 2 september kl 16.00
Plats: Möteslokal Önskan, stadshuset Kronan, Järnvägsgatan 6, Örnsköldsvik

Nyckelord

Kontakter

Kristina Wickholm, projektledare, RISE
076 876 7422
kristina.wickholm@innventia.com

Neil Johnsson, strateg, samhällsbyggnadsförvaltningen, Örnsköldsviks kommun
0660-88414
neil.johnson@ornskoldsvik.se

Bilder

Forskningsprojekt vill hitta koncept för återvinning av så kallade "on the go"-förpackningar.
Forskningsprojekt vill hitta koncept för återvinning av så kallade "on the go"-förpackningar.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum