The Perfect World Foundation

Nytt magasin ska bota svenskarnas framtidsångest

Dela

Den ideella organisationen The Perfect World Foundation satsar på tidningsmarknaden och lanserar i maj ett nytt glossy magasin av högsta papperskvalité – The Perfect World Magazine. Organisationen har baserat innehållet på det ökande intresset för klimat- och djurfrågor och första numret pryds av BBC-profilen David Attenborough. "Intresset för klimat- och djurfrågor växer kraftigt men utbudet av media som fokuserar på ämnet är fortfarande begränsat", säger Ragnhild Jacobsson, VD på The Perfect World Foundation.

BBC-profilen David Attenborough blir först på The Perfect World Magazines omslag
BBC-profilen David Attenborough blir först på The Perfect World Magazines omslag
Genom att fokusera på en mix mellan djupintervjuer med experter, guider för ett klimatsmart liv och oväntade celebra möten så vill organisationen bota svenskarnas framtidsångest genom en ökad kunskap och medvetenhet.

- Vi ser att allt fler lider av en ångest för framtiden och magasinet ger både kunskap, hopp och inspiration kring hur var och en kan bidra till en bättre framtid, säger Ragnhild Jacobsson.

The Perfect Magazine kommer att ges ut två gånger per år och vara tillgänglig i väntrum, på flygplatser och hotell som är huvudsakligen är placerade i storstäderna.

The Perfect World Foundation har arbetat för att öka engagemanget för klimat- och djurfrågor sedan 2010, främst genom en årlig stödgala i Göteborg – som gästades av David Attenborough i fjol. BBC-profilen tog då även emot organisationens hederspris under galakvällen, och får nu också pryda omslaget av första numret av magasinet. 
 
Marie Kjellsdotter, som har axlat rollen som chefredaktör, har arbetat för att skapa en balans av innehåll som tilltalar både den nyfikne, och personen som lider av framtidsångest. 

Kontakter

Marie Kjellsdotter
Chefredaktör på The Perfect World Magazine
Marie.kjellsdotter@theperfectworld.com
0723236000

Bilder

BBC-profilen David Attenborough blir först på The Perfect World Magazines omslag
BBC-profilen David Attenborough blir först på The Perfect World Magazines omslag
Ladda ned bild
The Perfect World Magazine
The Perfect World Magazine
Ladda ned bild
Amanda Elmander läser The Perfect World Magazine
Amanda Elmander läser The Perfect World Magazine
Ladda ned bild

Länkar

Om

The Perfect World Foundation
Kundsgatan 48c
411 15 Göteborg

https://theperfectworldfoundation.se/hem/
The Perfect World Foundation är en svensk ideell oberoende organisation som grundades 2010 för att öka medvetandet, samla in pengar samt agera tillsammans med djur- och naturbevarandeprojekt världen över.

www.theperfectworldfoundation.se

The Perfect World Foundation
Kundsgatan 48c
411 15 Göteborg

Följ The Perfect World Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från The Perfect World Foundation

Elmanders engagerar västsvenska skolelever - ska bygga insektshotell20.5.2019 07:10:00 CESTPressmeddelande

Genom att utlysa en tävling där skolelever bygger insektshotell hoppas makarna Amanda och Johan Elmander på att öka medvetenheten bland skolelever kring insekternas situation. Åtta västsvenska skolor och närmare 250 elever har tackat ja till tävlingen och skolklassen med det bästa bidraget tilldelas en prissumma på 10 000 svenska kronor. - Att bygga insektshotell är både ett roligt och lärorikt sätt att bidra, säger Amanda Elmander, initiativtagare till projektet.

Victoria Silvstedt blir ambassadör för The Perfect World Foundation25.8.2018 10:36:18 CESTPressmeddelande

Den ideella organisationen The Perfect World Foundation arbetar för att skydda natur- och djurliv runt om i världen och har under flera år samarbetat med en rad kända namn för att uppmärksamma djur i kris. Nu är det klart att världsstjärnan Victoria Silvstedt blir ambassadör för The Perfect World Foundation och att hon kommer donera sin 120 000-kronorsklänning klänning under organisationens stödgala för natur- och djurliv i Göteborg den 6:e september.

Pressackreditering | The Polar Bear Ball - en stjärnspäckad stödgala för klimatet6.8.2018 12:15:09 CESTPressmeddelande

Den 6:e september 2018 arrangerar The Perfect World Foundation The Polar Bear Ball - den fjärde stödgalan som organisationen arrangerar för miljö och djurliv. Årets hedersgäster är den brittiska hertiginnan Sarah Ferguson, TV-presentatören Sir David Attenborough, American Pie- stjärnan Shannon Elizabeth, fredspristagaren Rajendra Pachauri och Victoria Silvstedt. Även en mängd svenska profiler har tackat ja till att gästa stödgalan på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg.

Sir David Attenborough receives honorary prize in Sweden presented by the Duchess of York Sarah Ferguson1.8.2018 13:14:56 CESTPress release

Sir David Attenborough is possibly the world's most famous presenter of nature documentaries. On September 6th. The Perfect World Foundation will be hosting a gala in Gothenburg, in support of earth’s nature and wildlife. Sir Attenborough, the evening’s guest of honour, will be awarded the foundation’s honorary prize presented by the Duchess of York Sarah Ferguson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum