The Perfect World Foundation

Nytt magasin ska bota svenskarnas framtidsångest

Dela

Den ideella organisationen The Perfect World Foundation satsar på tidningsmarknaden och lanserar i maj ett nytt glossy magasin av högsta papperskvalité – The Perfect World Magazine. Organisationen har baserat innehållet på det ökande intresset för klimat- och djurfrågor och första numret pryds av BBC-profilen David Attenborough. "Intresset för klimat- och djurfrågor växer kraftigt men utbudet av media som fokuserar på ämnet är fortfarande begränsat", säger Ragnhild Jacobsson, VD på The Perfect World Foundation.

BBC-profilen David Attenborough blir först på The Perfect World Magazines omslag
BBC-profilen David Attenborough blir först på The Perfect World Magazines omslag
Genom att fokusera på en mix mellan djupintervjuer med experter, guider för ett klimatsmart liv och oväntade celebra möten så vill organisationen bota svenskarnas framtidsångest genom en ökad kunskap och medvetenhet.

- Vi ser att allt fler lider av en ångest för framtiden och magasinet ger både kunskap, hopp och inspiration kring hur var och en kan bidra till en bättre framtid, säger Ragnhild Jacobsson.

The Perfect Magazine kommer att ges ut två gånger per år och vara tillgänglig i väntrum, på flygplatser och hotell som är huvudsakligen är placerade i storstäderna.

The Perfect World Foundation har arbetat för att öka engagemanget för klimat- och djurfrågor sedan 2010, främst genom en årlig stödgala i Göteborg – som gästades av David Attenborough i fjol. BBC-profilen tog då även emot organisationens hederspris under galakvällen, och får nu också pryda omslaget av första numret av magasinet. 
 
Marie Kjellsdotter, som har axlat rollen som chefredaktör, har arbetat för att skapa en balans av innehåll som tilltalar både den nyfikne, och personen som lider av framtidsångest. 

Kontakter

Marie Kjellsdotter
Chefredaktör på The Perfect World Magazine
Marie.kjellsdotter@theperfectworld.com
0723236000

Bilder

BBC-profilen David Attenborough blir först på The Perfect World Magazines omslag
BBC-profilen David Attenborough blir först på The Perfect World Magazines omslag
Ladda ned bild
The Perfect World Magazine
The Perfect World Magazine
Ladda ned bild
Amanda Elmander läser The Perfect World Magazine
Amanda Elmander läser The Perfect World Magazine
Ladda ned bild

Länkar

Om

The Perfect World Foundation
The Perfect World Foundation
Kundsgatan 48c
411 15 Göteborg

https://theperfectworldfoundation.se/hem/
The Perfect World Foundation är en svensk ideell oberoende organisation som grundades 2010 för att öka medvetandet, samla in pengar samt agera tillsammans med djur- och naturbevarandeprojekt världen över.

www.theperfectworldfoundation.se

The Perfect World Foundation
Kundsgatan 48c
411 15 Göteborg

Följ The Perfect World Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från The Perfect World Foundation

Greta Thunberg går i giganters fotspår - tilldelas prestigefyllt pris29.12.2019 13:00:00 CETPressmeddelande

Greta Thunberg blir första svensk att tilldelas natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundations hederspris, The Perfect World Award. Hon får även utmärkelsen ”The Conservationist of the Year”. Priset delas ut årligen och bland tidigare pristagare finns bland annat Dr. Jane Goodall och BBC-prodilen Sir David Attenborough. - Greta får priset för att hon har lyckats skapa en global uppmärksamhet kring klimatfrågan, säger Ragnhild Jacobsson, VD på The Perfect World Foundation.

Boozt.com i samarbete med The Perfect World Foundation - vill göra modebranschen grön8.8.2019 08:10:00 CESTPressmeddelande

Den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation, tillsammans med Boozt.com och konstnären Mikael B, vill påverka modebranschen till att bli mer hållbar och skapar nu ett grönt initiativ för att minska klimatavtrycket. Initiativet lanseras under modeveckan i Köpenhamn under augusti och kommer även innebära att TV-profilen David Attenborough fortsätter att bli hedrad med en egen skog.

Elmanders engagerar västsvenska skolelever - ska bygga insektshotell20.5.2019 07:10:00 CESTPressmeddelande

Genom att utlysa en tävling där skolelever bygger insektshotell hoppas makarna Amanda och Johan Elmander på att öka medvetenheten bland skolelever kring insekternas situation. Åtta västsvenska skolor och närmare 250 elever har tackat ja till tävlingen och skolklassen med det bästa bidraget tilldelas en prissumma på 10 000 svenska kronor. - Att bygga insektshotell är både ett roligt och lärorikt sätt att bidra, säger Amanda Elmander, initiativtagare till projektet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum