Enköpings kommun

Nytt markanvisningsavtal med Vi Invest för Stattomten

Dela

Idag den 31 mars har kommunens PLEX-utskott beslutat om ett nytt markanvisningsavtal som ska ersätta det tidigare avtalet som tagits fram av kommunen för Stattomten.

Det nya markanvisningsavtalet för Stattomten i Enköping har undertecknats av Vi Invest.

De förändringar som gjorts i avtalet är att värderingen kommer göras efter att en ny detaljplan tagits fram. En ytterligare förändring är Vi Invest ska ha bygglov innan försäljningen sker. En ny tidplan har också tagits fram då processen försenats på grund av den domstolsprövning som skett under 2021.

Den senare värderingstidpunkten innebär att tiden mellan värdering och försäljning minskar vilket ger bättre förutsättningar för korrekt prissättning.

- Jag är jätteglad över att vi tar ett steg framåt mot att få liv och rörelse på stadshotellstomten. Vi tror att ett nytt hotell är precis rätt för platsen, säger Ulrika Ornbrant, ordförande i plan-, mark- och exploateringsutskottet.

Enligt den reviderade tidplanen kommer bygget att starta i januari 2024 och hotellet beräknas stå  klart i januari 2026.

Kontakter

Länkar

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum