VisitDenmark

Nytt matmecka i Köpenhamn

Dela

I ett slag berikades Köpenhamn med ytterligare 19 restauranger när Boltens Food Court öppnade i helgen. Ett stenkast från Kongens Nytorv har en historisk köpmannagård, Boltens Gård, renoverats och byggts om för att nu husera en Food Court i 3 våningar.

Boltens Gård är Köpenhamns första Food Court och i de historiska lokalerna möts gästerna av modern dansk design och mat från alla världens hörn. Förutom de 19 olika restaurangerna finns det fyra barer och ett café. Sammanlagt har Boltens Food Court 1000 sittplatser och på den stenbelagda innergården kommer kvällarna lysas upp med ljusdekorationer som löper över sittplatserna på gården.

Bakom Boltens Food Court står en trio av erfarna män inom Köpenhamns restaurangvärld. Det är Lars Moesgaard, Nik Kongsø och Jakob Nygaard som alla tre var med och drev den nu nedlagda CPH Streetfood på Papirøn. Trion har lyckats få med sig några av de mest populära restaurangerna från CPH Streetfood till Boltens. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 708 85 54 28http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Nytt Spa i ikoniska byggnader i Köpenhamn7.9.2020 08:15:00 CESTPressmeddelande

Ett nytt spa har sett dagens ljus i Köpenhamn i början av september. Det är AIRE Ancient Baths, som redan är etablerade ibland annat New York och Barcelona, som har öppnat upp i en av Carlsbergs historiska byggnader där också Hotel Ottilia ligger. Närmare bestämt i de gamla källarvalv där Carlsberg förvarade tonvis med malt som behövdes till öl-produktionen när bryggeriet var i drift. En av de mer spektakulära behandlingarna är ett vinbad där spa-besökaren bland annat ligger i ett bad med spanskt rödvin i 30 minuter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum