VisitDenmark

Nytt matmecka i Köpenhamn

Dela

I ett slag berikades Köpenhamn med ytterligare 19 restauranger när Boltens Food Court öppnade i helgen. Ett stenkast från Kongens Nytorv har en historisk köpmannagård, Boltens Gård, renoverats och byggts om för att nu husera en Food Court i 3 våningar.

Boltens Gård är Köpenhamns första Food Court och i de historiska lokalerna möts gästerna av modern dansk design och mat från alla världens hörn. Förutom de 19 olika restaurangerna finns det fyra barer och ett café. Sammanlagt har Boltens Food Court 1000 sittplatser och på den stenbelagda innergården kommer kvällarna lysas upp med ljusdekorationer som löper över sittplatserna på gården.

Bakom Boltens Food Court står en trio av erfarna män inom Köpenhamns restaurangvärld. Det är Lars Moesgaard, Nik Kongsø och Jakob Nygaard som alla tre var med och drev den nu nedlagda CPH Streetfood på Papirøn. Trion har lyckats få med sig några av de mest populära restaurangerna från CPH Streetfood till Boltens. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 708 85 54 28http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Guide Michelin Nordic 2019: Stjärnfall över Danmark! Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor19.2.2019 13:07:04 CETPressmeddelande

Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska staden Aarhus igår kväll. Det stora antalet stjärnor som Danmark fick understryker och stärker Danmarks position som ett land som är väl värt att besöka för gastronomiska upplevelser. Med 33 stjärnor totalt till 27 restauranger och 3 nya stjärnor på listan, visar Michelin Guiden att Danmark erbjuder extraordinära kulinariska upplevelser i städerna, såväl som på den danska landsbygden.

Nästa års Michelin-stjärnor presenteras i Aarhus i Danmark30.11.2018 11:52:08 CETPressmeddelande

För första gången sker utdelningen av de nordiska Michelin-stjärnorna i Aarhus, på Jylland i Danmark, som i februari står värd för ’Michelin Guide Nordic Countries 2019’. I februari samlas stjärnkockar, branschfolk och journalister från hela Norden i Aarhus, när en av världens mest kända matguider delar ut stjärnor till nordiska restauranger. Det blir första gången som eventet för den nordiska Michelinguiden sker på annan plats än i en huvudstad.

Ny balett på Tivoli skapad av den danska drottningen och Yuri Possokhov15.11.2018 07:45:00 CETPressmeddelande

Lonely Planet utsåg i år Köpenhamn till staden att besöka 2019. Den hamnade överst på listan, och ett av skälen som nämndes var Tivoli. Det finns ännu en god anledning att besöka Tivoli 2019 – en alldeles speciell balettföreställning baserad på en berömd H. C. Andersen-saga har premiär 1 december 2019. Baletten är skapad av den danska drottningen Margrethe II, den prisbelönte koreografen Yuri Possokhov och den danska sångerskan Oh Land.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum