VisitDenmark

Nytt matmecka i Köpenhamn

Dela

I ett slag berikades Köpenhamn med ytterligare 19 restauranger när Boltens Food Court öppnade i helgen. Ett stenkast från Kongens Nytorv har en historisk köpmannagård, Boltens Gård, renoverats och byggts om för att nu husera en Food Court i 3 våningar.

Boltens Gård är Köpenhamns första Food Court och i de historiska lokalerna möts gästerna av modern dansk design och mat från alla världens hörn. Förutom de 19 olika restaurangerna finns det fyra barer och ett café. Sammanlagt har Boltens Food Court 1000 sittplatser och på den stenbelagda innergården kommer kvällarna lysas upp med ljusdekorationer som löper över sittplatserna på gården.

Bakom Boltens Food Court står en trio av erfarna män inom Köpenhamns restaurangvärld. Det är Lars Moesgaard, Nik Kongsø och Jakob Nygaard som alla tre var med och drev den nu nedlagda CPH Streetfood på Papirøn. Trion har lyckats få med sig några av de mest populära restaurangerna från CPH Streetfood till Boltens. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 708 85 54 28http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Conde Nast Travellers läsare har sagt sitt: Bornholm är Europas näst bästa semesterö7.10.2019 20:56:23 CESTPressmeddelande

I mycket fint sällskap och i tuff konkurrens är den danska ön Bornholm 2:a på det internationella resemagasinet Condé Nast Travellers lista över Europas bästa semesteröar. I magasinets Readers’ Choice Award 2019 har 600 000 personer röstat på sina favoriter och Bornholm blev kårad som den näst bästa ön i kategorin ”Top Islands in Europe” – före bland andra Kreta, Sicilien, Korsika och Mallorca. På första plats kom den kroatiska ön Hvar. Förra året knep den grekiska ön Mykonos 1:a platsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum