Linköpings kommun

Nytt medborgarkontor invigdes i Berga

Dela

Idag invigdes det nya medborgarkontoret i Berga av borgmästare Helena Balthammar. Kontoret i Berga ska bli en ingång till den kommunala servicen för de som är boende i södra Linköping.

Helena Balthammar inviger medborgarkontoret. Foto: Göran Billeson
 

- Kommunen kommer med det nya kontoret närmare linköpingsborna i södra delen av Linköping. Det här är ett viktigt steg i vår ambition om att ha mer närvaro i våra stadsdelar. Att hjälpa linköpingsbor med frågor som kan röra alltifrån barnomsorg till hur man ställer sig i bostadskö till konsumentvägledning, säger Helena Balthammar, borgmästare i Linköping.

Det nya kontoret riktar sig till alla boende i södra Linköping och kommer att ha ett basutbud av samhällsinformation, olika aktiviteter och utställningar.

Kommunens budget- och skuldrådgivare och konsumentvägledare kommer att finnas på plats. Likaså medverkar barnomsorgshandläggare och äldrelots under delar av veckan. Förhoppningen är att medborgarkontoret ska kunna knyta till sig ännu fler aktörer och att utbudet ska anpassas efter de behov och frågor som uppkommer.


-Vi är väldigt glada att nu kunna inviga vårt tredje medborgarkontor och således erbjuda samhälls- och medborgarservice även i den södra delen av Linköping, säger Anita Björk, enhetschef för medborgarkontoret.

-Vårt kontor kommer att erbjuda möjlighet till spontana besök i vår informationsdisk där våra samhällsvägledare hjälper till att lotsa frågor och vägleda i ärenden. Utbudet av tjänster ska kunna förändras över tid och utifrån de önskemål och frågeställningar vi möter i området, fortsätter Anita Björk, enhetschef för medborgarkontoret.

Dagen till ära firades med musik med mingel, ansiktsmålning för alla barn och även fotboll med KFUM.

För mer information kontakta: Anita Björk, enhetschef medborgarkontoret 013-206193 eller Anita.Bjork@linkoping.se

Helena Balthammar, borgmästare Linköping, 013-207301 eller Helena.Balthammar@linkoping.se

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum