FastighetsägarnaFastighetsägarna

Nytt mentorskapsprogram för fastighetsbranschen

Dela

Tillsammans med fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo startar Fastighetsägarna Stockholm ett mentorskapsprogram. Programmet, som drar igång till hösten, riktar sig till alla i branschen som vill utvecklas i sina yrkesroller. Syftet är att främja kunskapsöverföring i en bransch som utvecklas snabbt.

- Ett av våra mål som branschorganisation är att säkerställa att branschen utvecklas och att göra branschen attraktiv för unga. Ett mentorskapsprogram är också en bra plattform för personlig utveckling, både för adepten och mentorn, säger Oskar Öholm, vd Fast Fastighetsägarna Stockholm

Pensionsavgångarna kommer att vara stora inom fastighetsbranschen de närmaste åren och i kombination med den höga byggtakten samt att den digitala utvecklingen skapar nya affärslandskap, finns det ett stort behov av kunskapsöverföring och inspiration. Därför startar nu Fastighetsägarna Stockholm tillsammans med arbetsgivarorganisationen Fastigo och fastighetsnätverken Fastella och Fastino ett nytt mentorskapsprogram.

- Vi behöver visa att fastighetsbranschen är en inkluderande bransch som välkomnar alla som har kunskapen eller vill skaffa sig den. Ett mentorskapsprogram är ytterligare ett sätt att bidra med kompetensutveckling inom fastighetsbranschen och för oss på Fastigo var det en självklarhet att vara en del av detta, säger Mona Finnström, vd på Fastigo – Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation.

Det ettåriga programmet drar igång under hösten 2019 och riktar sig till adepter och mentorer med olika yrkesbakgrund och i olika åldrar som vill utvecklas i sina yrkesroller, dela med sig av sin kunskap och få nya perspektiv på vägar framåt i karriären.

Mer information om programmet finns här https://www.fastighetsagarna.se/aktuellt/nyheter/2019/fastighetsbranschens-mentorskapsprogram/

Kontaktpersoner

Mona Finnström, Fastigo, mona.finnstrom@fastigo.se, 08-676 69 22

Anna Rosenfeld, Fastighetsägarna Stockholm,  anna.rosenfeld@fastighetsagarna.se, 070-4173820

Kontakter

Mona Finnström, Vd Fastigo, mona.finnstrom@fastigo.se, 08-676 69 22

Bilder

Om

Fastighetsägarna
Fastighetsägarna
Drottninggatan 33, Box 16132
103 23 Stockholm

https://www.fastighetsagarna.se/

Vi arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad


Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Våra 15 000 medlemmar äger och hyr ut bostäder och lokaler över hela landet. Vi representerar såväl de största börsnoterade fastighetsbolagen, kommunägda bostadsbolag som privata fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

Hyresnivån i Stockholm behöver höjas med 3,5 procent under 202011.9.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Hyresrätten spelar en viktig roll för dynamiken på arbetsmarknaden och för Stockholms möjlighet att agera motor för landets ekonomiska tillväxt. Ska denna dynamik fungera måste hyresutvecklingen tillåtas att följa den samhällsekonomiska utvecklingen. Enligt Fastighetsägarna Stockholm behöver den allmänna hyresnivån i Stockholmsregionen i så fall höjas med 3,5 procent under 2020.

Stadskärnorna växer när innehållet förändras27.6.2019 07:50:00 CESTPressmeddelande

Cityindex är en kartläggning av den kommersiella utvecklingen i Sveriges samtliga stadskärnor. Försäljningen i de svenska stadskärnorna ökade svagt under 2018. Om det var näst intill stiltje gällande stadskärnornas totala utveckling så hände det desto mer i de olika branscherna. Hotell och kommersiell service växte starkast medan sällanköpsvaruhandeln hade det tuffare. Storstäderna uppvisade starkast tillväxt samtidigt som medelstora städer hade en negativ utveckling. Stadskärnorna i Svealand och Götaland hade en positiv utveckling medan stadskärnorna i Norrland backade.

Ny handbok ska göra inomhusmiljön bättre26.6.2019 14:49:25 CESTPressmeddelande

Fastighetsägarna släpper en nyutgåva av boken God inomhusmiljö – en handbok för fastighetsägare. Boken är framtagen i samarbete med branschrepresentanter och riktar sig främst till mindre fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Med sin grundliga genomgång av regelverk och av tekniken som påverkar inneklimatet samt med konkreta checklistor och tips fungerar handboken som en branschguide för hur man skapar en god inomhusmiljö.

Tuffare tag mot svarthandel viktigt steg för fler bostäder13.6.2019 16:21:44 CESTPressmeddelande

Fastighetsägarna välkomnar att riksdagen idag har röstat igenom regeringens förslag om tuffare regler mot svarthandel, otillåten andrahandsuthyrning, skenbyten och oskäligt höga andrahandshyror. Det är en nödvändig förändring av hyreslagen, som hittills varit tandlös när det gäller dessa missbruk av hyresrätten, och ett viktigt steg för en bättre hyresmarknad med fler tillgängliga bostäder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum