Linköpings kommun

Nytt och bättre demensboende startar i Linköping

Dela

Idag invigdes det nya demensboendet Sandrinoparken i Linköping. Här kommer nya metoder för demensvård prövas och utvecklas. Boendet drivs av kommunala Leanlink Äldreomsorg och ska bli ett nav inom demensvård i Linköping.

Sandrinoparken har lagt stora resurser på inredning och färgsättning eftersom färg och form är viktigt för demenssjuka. Den enskilda individens behov är också av stor vikt. Personalen på boendet är utbildade undersköterskor med erfarenhet av demensvård.

– Det är jätteroligt att få inviga Sandrinoparken idag. Här gör vi verklighet av flera av de höjda ambitioner vi vill se för framtidens äldreomsorg i Linköping. Med fokus på kvalitet och utveckling kommer Sandrinoparken bli ett fantastiskt äldreboende, både för de äldre och för personalen, säger äldrenämndens ordförande Eva Lindh (S).

Sandrinoparken ett demensboende i framkantSandrinoparken provar nya metoder för att kunna erbjuda bra demensvård. Intentionen är att i framtiden ha ett fördjupat samarbete med vårdutbildningar inom universitet och gymnasium. Medarbetare kommer även att vara med och utveckla verksamheten i samarbete med Lärcenter för god demensvård, som svarar för handledning.

Personalen på boendet använder olika tekniska lösningar i vården. Genom att exempelvis prata med anhöriga och ladda upp bilder och musik specifikt för patienten i en iPad, skapas en levnadsberättelse som man kan samtala om.

Föreståndare för Svenskt Demenscentrum och även rektor för Silviahemmet, Wilhelmina Hoffman, fanns på plats för att klippa bandet vid invigningen.

-Initiativet är väldigt fint och jag ser fram emot en sådan här utveckling av demensvården. Sandrinoparken har tagit fasta på anhörigstöd, att medarbetare deltar i utvecklingen och att sätta de äldres behov i centrum, vilket är väldigt viktigt, säger Wilhelmina Hoffman.

För mer information kontakta: Camilla Scharff, Affärsområdeschef, 013-26 26 47, eller Anna-Carin Lindström, Verksamhetschef, 013-29 46 05

Foto: Wilhelmina Hoffman, Föreståndare för Svenskt Demenscentrum och även rektor för Silviahemmet, inviger nya demensboendet Sandrinoparken i Linköping. Vid förfrågan om bild hänvisas till fotograf Staffan Gustavsson på Redakta Reportage.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum