Umeå kommun

Nytt område på Tomtebo detaljplaneras

Dela

Kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplanen för fastigheten Tomtebo 2:1 med flera inom Tomtebo/Ålidhemsområdet. Syftet är att skapa planmässiga förutsättningar för skola, fritidsanläggningar, bostäder samt möjliggöra en förlängning av Malmvägen mot Tomtebovägen.

– Det här är en plan som skapar förutsättningar för goda utemiljöer i området och som bidrar till att öka utbudet av rekreation och service, binder samman omgivande delar och underlättar framkomligheten för oskyddade trafikanter. Dessutom möjliggör planen en förlängning av Malmvägen mot Tomtebovägen för att skapa en god anslutning till de nya anläggningarna och samtidigt avlasta cirkulationen mellan Tomtebovägen och E4, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Syftet med planen är också att säkra förutsättningar för hållbar hantering av dagvatten, med målet att använda platsens naturliga förutsättningar samt bevara och utveckla områdets natur och rekreationsvärde.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. 

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Snöovädret blir allt intensivare – stanna hemma om du kan21.1.2021 17:47:40 CETPressmeddelande

Det intensiva snöfallet med kraftig drivbildning har ökat ordentligt och gjort det mycket svårt att ta sig fram i kommunen. Ovädret kommer att bli värre längre fram i kväll och i natt. Läget är mycket ansträngt och kommunen arbetar intensivt med att hålla huvudgatorna öppna. För lokalgatorna finns risk att framkomligheten tidvis är begränsad. Kommunen uppmanar alla som inte måste ge sig ut att stanna hemma.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum