Grums kommun

Nytt projekt för att förbättra folkhälsan för unga i Grums kommun

Dela

Grums kommun får pengar till pilotprojekt för att långsiktigt arbeta med att förbättra folkhälsan. Grums kommun startade 2016, tillsammans med Region Värmland och stöd av SKR, ett arbete för att förbättra folkhälsan i kommunen. Nu har Samordningsförbundet Samspelet beviljat ansökan som innebär 500 000 kronor i 5 år.

Foto: Grums kommun
Foto: Grums kommun

– Äntligen! Säger Martin Karlsson, områdeschef kultur och fritid, det ska bli otroligt spännande att sätta igång det här pilotprojektet som har fått namnet Tillitsbyrån. Målet är att skapa bättre förutsättningar för att nå god och jämlik hälsa i Grums kommun.

Grums kommun får pengar till pilotprojekt för att långsiktigt arbeta med att förbättra folkhälsan

En arbetsgrupp, bestående av Grums kommun och Region Värmland, har kartlagt och undersökt folkhälsan i Grums kommun. För pengarna som Samordningsförbundet Samspelet har beviljat ska nu en processledare anställas. Tanken är att skapa en plattform för samarbete, där målgruppens behov ska bemötas. Målgruppen för projektet är invånare i åldern 15-29 år.         

Representanter från arbetsförmedling, försäkringskassa och Samordningsförbundet Samspelet kommer också att vara involverade i arbetet.

Kontaktperson

Martin Karlsson
Områdeschef kultur och fritid
0555-420 51
martin.karlsson@grums.se

Bilder

Foto: Grums kommun
Foto: Grums kommun
Ladda ned bild

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00https://www.grums.se/

En Vänerkommun i Karlstadsregionen

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns nordvästra strand. Här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron. Kommunen är den största arbetsgivaren och därefter BillerudKorsnäs AB. Vid det växande handels- och industriområdet Nyängen möts E18 och E 45.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum