BranäsgruppenBranäsgruppen

Nytt rekord när Branäs öppnar för säsongen

Dela

På fredag, 17 december, har det blivit dags för säsongspremiär i Branäs. Tack vare kylan under de senaste veckorna är det fler backar än någonsin öppna till öppningsdagen.

– Vädret har verkligen varit på vår sida och vi har kunnat producera mycket snö inför säsongen. Vi har slitit in i det sista och det känns fantastiskt att vi kan erbjuda en premiär med rekordmånga backar, säger Anton Renström, platschef teknik i Branäs.

Totalt är 24 av 33 backar och flera aktiviteter i skidområdet, såsom Speed ski och Big Air Bag, öppna till Branäs premiär. Inför säsongen har man installerat nya snökanoner och justerat platser på flera befintliga för att kunna öppna de populäraste backarna tidigt på säsongen – något som bevisligen har varit en lyckad strategi.

– Vårt mål är alltid att öppna så mycket som möjligt direkt på premiärdagen, men det beror självklart på hur snabbt vi får kyla, vilket vi tyvärr inte kan påverka. Vad vi däremot kan påverka är hur vi planerar vårt arbete med snöläggningen. Där har vi gjort några justeringar i år och resultatet har varit väldigt bra.

Utöver flera nya snökanoner har det även tillkommit andra nyheter i skidområdet inför säsong 2021/2022. Till exempel finns det ännu en lift från Branäs Berg upp till toppen och en helt ny hoppkudde är på plats till premiärdagen. Sist men inte minst blir den populära backen Långsvängen längre och erbjuder en ny väg från toppen ner till området Mattesdalen.

Från och med 17 december har Branäs öppet 09.00–19.00 alla dagar ända fram till 18 april.

– Vi har gått och väntat på premiären länge nu och det känns underbart att få erbjuda skidåkning till våra gäster igen. För mig personligen blir det extra spännande, då det är min första vinter som platschef, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget och Vallåsen.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum