Natur & Kultur

Nytt resestipendium för lärare

Dela
Natur & Kultur instiftar tio helt nya resestipendier för lärare som vill fortbilda sig och öka sin yrkesskicklighet genom att ta del av undervisningsmetoder utomlands. Stipendierna kan sökas av verksamma lärare från förskola till vuxenutbildning.
Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson

Det nya resestipendiet ska användas för att ta del av praktiska undervisningsmetoder i ett annat land eller för att delta i internationella konferenser. Syftet är att att erbjuda lärare en ny möjlighet till fortbildning och därmed stärka undervisningen och bidra till samtal om framgångsrika undervisningsmetoder inom svensk skola.

Tio stipendier på vardera 50 000 kronor kommer att utlysas årligen. Ansökan öppnar 2 maj 2023 och sista ansökningsdag är 1 oktober. Stipendiemedlen ska användas till en resa under 2024. ​

 – Natur & Kultur arbetar för att stärka läsande och lärande på många olika sätt, och resestipendiet för lärare är en del av det arbetet. Vi hoppas att det kommer gagna en positiv kunskapsutveckling inom svensk skola, säger Per Almgren, vd på Natur & Kultur.

Mer information och ansökningsformulär finns på nok.se/resestipendium

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Natur & Kultur
Natur & KulturVarje gång du väljer förlaget Natur & Kultur är du med och bidrar till något större. Vi är en oberoende stiftelse som ska göra skillnad i samhället. Förutom att inspirera till läsande och lärande stärker vi röster i det demokratiska samtalet genom priser, stipendier och stöd. Vi ger ordet till fler.

Följ Natur & Kultur

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Natur & Kultur

Förläggaren Jenny Franke till Natur & Kultur29.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

De senaste åren har Natur & Kultur prisats och uppmärksammats för sin kvalitetsutgivning av barn- och ungdomsböcker. Nu stärker förlaget utgivningen ytterligare genom att anställa Jenny Franke som förläggare. – Att få vara en del av den viktiga satsning som Natur & Kultur nu gör är ett förtroende som jag är väldigt glad över. Kvalitetslitteratur för barn behövs nu mer än någonsin, säger Jenny Franke.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum