ManpowerGroup

Nytt samarbete för 500 praktikplatser åt nyanlända

Dela

Nu tar samarbetet Äntligen jobb, med målet att sätta 500 nyanlända i arbete och praktik under 2018, en nystart. Samarbetet, på initiativ av ManpowerGroup i Sverige och med stöd av Tillväxtverket, samlar ett tiotal stora svenska företag.

– Sveriges företag har brist på arbetskraft och vi måste bli bättre på att ta vara på den kompetens som nyanlända besitter. Genom att utveckla den kompetensen gör vi vägen till jobb kortare. Det tjänar såväl människorna själva som företagen på, och därmed hela samhället, säger Lars Forseth, vd för ManpowerGroup i Sverige.

Initiativet Äntligen jobb syftar till att snabbare etablera nyanlända på arbetsmarknaden, bland annat genom att matcha rätt kompetens med rätt arbetsgivare. Nyanlända får snabb validering av sin kompetens följt av en praktikplats där kompetensen kan utvecklas. Därefter är de nyanlända redo för ett jobb, antingen på det företag som erbjudit praktikplatsen eller som konsult.

Äntligen Jobb var tidigare ett projekt som enbart riktade sig till utlandsfödda akademiker, ABB har länge varit ett av de drivande företagen i projektet. Tidigare i år tog ManpowerGroup initiativet till ett omtag där alla kompetenser är välkomna. Bland andra deltar ABB och Steinbrenner & Nyberg tillsammans med ManpowerGroup. Målet för 2018 är att introducera 500 personer i det svenska arbetslivet, samtidigt som antalet förmedlade jobb ska öka kraftigt.

– Ständig utveckling av kompetens skapar konkurrenskraftiga organisationer. Vi deltar i Äntligen jobb för att vi vet att mångfald skapar framgångsrika företag, säger Maria Brithon Brinck, HR-direktör på ABB Sverige.

Äntligen jobb drivs med stöd från Tillväxtverket och vänder sig till människor som har varit i Sverige under mindre än fem år.

För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, telefon 070-377 45 43,
helene.belin@manpowergroup.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på ett 70-tal orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Byggbranschen levererar ny rekordprognos för höstens arbetsmarknad17.9.2018 08:45Pressmeddelande

Arbetsgivare i byggbranschen förväntar sig en rejält ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +13 procent, Det är en knapp ökning från föregående kvartals prognos, som då var den starkaste jobbprognosen branschen sett på sex år. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Ny prognos Q4: Ökad sysselsättning i hotell- och restaurangbranschen under hösten17.9.2018 08:38Pressmeddelande

Arbetsgivare i hotell- och restaurangbranschen förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +14 procent, en ökning jämfört med motsvarande period förra året då prognosen låg på +8 procent. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum