Stiftelsen Skansen

Nytt samarbete möjliggör för elever att besöka Skansen i höst – Sveriges största utomhusklassrum

Dela

Skansens gedigna skolprogram har länge varit ett uppskattat inslag för Stockholms skolelever. Rundvandringarna i Sveriges största utomhusmuseum ger en unik utbildning i det svenska djur- och kulturarvet. För att elever på ett tryggt sätt under hösten ska kunna ta del av visningarna, och åka till Skansen utan att belasta kollektivtrafiken erbjuder Skansen och EkmanBuss Flexibussitet nu visningar med egen busstransport.

Skansens populära skolvisningar för förskola, grundskola, gymnasium, särskola och SFI innehåller teman som exempelvis ”Hur påverkas Östersjön av oss människor och hur påverkar havet oss?” Eller varför inte ta utgångspunkt i historien och låta eleverna testa och ifrågasätta sina tankar och värderingar kring något som är lika aktuellt nu som för 100 år sedan, nämligen demokrati.

Då parkområdet på Skansen är lika stort som Gamla Stan har Skansen haft möjlighet att ha öppet under vår och sommar och på ett tryggt sätt kunnat upprätthålla gällande regler och restriktioner kopplat till Covid-19.

-       Vi har sett att den främsta utmaningen för våra gäster inte har varit att hålla avstånd och följa regler inne på Skansen. Istället har svårigheten legat i att ta sig hit på ett tryggt och smittsäkert sätt, säger Yvonne Nordlind, Marknads- och Kommunikationschef på Skansen.

Då reserestriktionerna i lokaltrafiken kvarstår vill därför Skansen och EkmanBuss Flexibussitet säkerställa att eleverna på ett tryggt sätt kan ta sig till skolvisningarna trots kollektivtrafikens reseutmaningar.

-       I en tid då många arrangemang blir inställda känns det viktigt att försöka underlätta för lärare att planera in några uppskattade skolvisningar på Skansen. Det känns väldigt kul att genom vårt samarbete kunna vara med och bidra till att fler elever får tillträde till Skansens mångfacetterade klassrum, säger Fredrik Anrin, verksamhetschef på EkmanBuss Flexibussitet.

Det rabatterade paketerbjudandet med EkmanBuss Flexibussitet inkluderar bussresa, och bokning av Skansens skolvisningar enligt skolprogrammen, https://www.skansen.se/sv/skolan. För att boka och få komplett pris kontakta Skansens bokning på telefon 08-442 82 70 eller via e-post bokning@skansen.se. Priset varierar beroende på avstånd till Skansen.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Anrin
Verksamhetschef EkmanBuss Flexibussitet

070- 557 65 35
fredrik@ekmanbuss.se

Bilder

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Skansens vd träffade facebookgruppen Rädda Skansen – deras stöd har resulterat i en fotobok15.1.2021 13:39:31 CET | Pressmeddelande

I slutet av mars 2020 blev det känt att Stiftelsen Skansen var nära konkurs. På mindre än 24 timmar slöt trogna Skansenanhängare upp i Facebookgruppen Rädda Skansen och förvandlade kris till gemenskap. Nu har Skansens vd träffat en av administratörerna för att tacka för deras insatser, och fick samtidigt ta emot det första exemplaret av gruppens fotobok.

Skansen stänger sina entréer – för första gången på 129 år20.11.2020 08:25:00 CET | Pressmeddelande

Nästa fredag stänger Skansen entréerna och Jul på Skansen ställs in. Med anledning av statsminister Stefan Löfvens pressträff och tydliga budskap tidigare i veckan, ”Ställ in”, ser Skansen ingen annan möjlighet än att stänga ner verksamheten helt och hållet. Detta för att ta ansvar i enlighet med de nya riktlinjerna där alla personer uppmanas att ta eget ansvar och inte träffa fler än åtta personer, inom familjen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum