Upplands Väsby kommun

Nytt skolkök i Grimstaskolan

Dela

Grimstaskolan får ett tillagningskök med möjlighet att leverera skolmat till förskolor och skolor i närområdet. Investeringen sker för att klara det ökande behovet av skolmåltider.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Grimstaskolans kök är i dag ett mottagningskök och i behov av upprustning. Utbildningsnämndens beslut att både modernisera och utöka volymen av tillagning innebär att man löser kapaciteten i kommunens östra del och avlastar Messingens kök.

- Det är jättebra att vi får ett modernt kök på plats och att eleverna i fortsättningen kan få vällagad mat på plats. Det är en investering som kostar, men den är viktig för våra elever, säger utbildningsnämndens ordförande Joanna Hassan (M).

Grimstaskolan är en kommunal skola för elever i årskurserna 6-9. Grimstaskolan får nu ett nytt tillagningskök med kapacitet för 1 100 portioner, samt möjligheten att leverera till andra förskolor och skolor i närområdet. Investeringen innebär också en ny skolmatsal med 200 platser.

- Vi är väldigt glada för att Grimstaskolan ska få ett nytt, modernt tillagningskök. Att investera i bra måltider i skolan är att investera i hela verksamheten. Måltiderna har betydelse för elevernas hälsa, trivsel och förutsättningar för att orka lära - faktorer som i slutändan kan påverka skolresultaten, säger Mikael Caiman Larsson som är chef för grundskoleverksamheten.

Sedan tidigare finns det tre kommunala skolor med tillagningskök; Bollstanäs, Väsby skola och Väsby Nya Gymnasium.

Kontakter

Mikael Caiman LarssonChef för kommunal skolverksamhet

Tel:08-590 979 64

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum