Enköpings kommun

Nytt stipendium uppmärksammar ideellt engagemang

Dela

Civilsamhällesstipendium är ett nytt stipendium som har skapats för att uppmärksamma och uppmuntra det ideella engagemanget och dess bidrag i Enköpings kommun. Ansökan är öppen till 20 september.

– Det är roligt att vi nu för första gången får chansen hylla det ideella engagemanget med ett nytt stipendium. Jag hoppas att många är med och nominerar lokala initiativ, säger upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson.

Civilsamhällesstipendiet kan sökas av en individ, grupp eller organisation som har koppling till Enköpings kommun. Sökande utför eller har utfört, värdefulla insatser för samhällsutvecklingen i Enköping. Stipendierna ska uppmärksamma och uppmuntra ideellt engagemang och dess bidrag till lokalsamhället utifrån nedan kriterier:

  • Hållbarhet – hållbarhetsinitiativ i civilsamhället
  • Kreativitet – kreativa och oprövade lösningar på en samhällsutmaning
  • Samverkan – samverkan över sektorsgränser (privat, offentlig, föreningsliv)
  • Ungdomsinitiativ – årets initiativ av ungdom

Om stipendiet

Stipendiet kan sökas i eget namn eller nomineras av en annan person. Stipendiaten kan använda pengarna till exempelvis fortbildning, studieresor eller andra aktiviteter som främjar utveckling. Efter att ansökningsperioden är avslutat kommer en jury ta beslut om vem som ska tilldelas stipendiet. Juryn består av tjänstepersoner vid Enköpings kommun som i dialog med aktörer i civilsamhället och inom kommunen väljer ut stipendiaterna. Ett till fyra olika stipendier kan delas ut under året. Totalt belopp som betalas ut är 40 000 kronor.

Ansökan och nominering är öppen 10 augusti  20 september 2022. Läs mer om stipendiet och gör en ansökan på Enköpings kommuns webbplats: enkoping.se/civilsamhallesstipendium

Fler stipendier att söka

Varje år delas det ut både kultur- och idrottsstipendium i Enköpings kommun. Kulturstipendium för professionella utövare och kulturstipendium för unga är öppna för ansökan just nu och sista ansökningsdatum är 20 september. Mer information finns på Enköpings kommuns webbplats: enkoping.se/kulturstipendium.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum