Järfälla Kommun

Nytt styre i Järfälla

Dela

Järfälla kommun kommer de närmaste fyra åren styras av Socialdemokraterna och Centerpartiet. Det står klart efter omröstning och beslut i kommunfullmäktige den 17 oktober.

Eva Ullberg (S) och Aphram Melki (C) bildar nytt styre i Järfälla kommun. Foto: Jakob Amnér
Eva Ullberg (S) och Aphram Melki (C) bildar nytt styre i Järfälla kommun. Foto: Jakob Amnér

Socialdemokraterna kommer tillsammans med Centerpartiet att leda kommunen den kommande mandatperioden, och partierna kommer att samarbeta med Vänsterpartiet.

Eva Ullberg (S), gruppledare för Socialdemokraterna i Järfälla valdes under fullmäktige till kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är mycket stolt över att vi nu kommer bilda ett nytt styre tillsammans med Centerpartiet, och vi har ett samarbetsavtal med Vänsterpartiet. Vi kommer nu förverkliga en ny riktning i politiken. Järfälla ska vara en kommun som präglas av grön tillväxt, trygghet, jämlikhet och gemenskap. Vi vill se en samhällsoffensiv för tryggheten och i det ska vi särskilt prioritera skolan, att bryta segregation och knäcka gängen.

Aphram Melki (C) är kommunalråd och gruppledare för Centerpartiet i Järfälla.

– Vi i Centerpartiet är mycket glada över att vi hittat ett samarbete där våra frågor får stort utrymme. Människors trygghet bottnar i fler olika frågor och kräver därför många olika svar. Vi vill öka tryggheten på gator och torg, men även i hemmen genom att agera kraftfullt mot våld i nära relationer. För att tryggheten ska öka även i utsatta områden krävs att fler barn klarar skolan, har mer att göra på fritiden och ser sina föräldrar gå till jobbet. Vi ska också ta krafttag för grön omställning och för ett livskraftigt näringsliv.

Den nya kommunstyrelsen tillträder omgående, och det första sammanträdet med nya styret är den 21 november.

Vid kommunfullmäktige den 5 december beslutas om Mål och budget för den kommande mandatperioden. Då väljs även ordföranden för kommunens nämnder och bolag. Deras mandatperiod börjar den 1 januari 2023.

Nyckelord

Kontakter

Eva Ullberg (S)Gruppledare socialdemokraterna.

Presskontakt: Jakob Amnér, 070-002 79 78 eller jakob.amner@jarfalla.se

Tel:070-002 79 78

Bilder

Eva Ullberg (S) och Aphram Melki (C) bildar nytt styre i Järfälla kommun. Foto: Jakob Amnér
Eva Ullberg (S) och Aphram Melki (C) bildar nytt styre i Järfälla kommun. Foto: Jakob Amnér
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum