Svenska Ishockeyförbundet

Nytt system för utbildningsersättning från och med 2018/2019

Dela

Svenska Ishockeyförbundets förbundsstyrelse har beslutat att införa ett nytt system för utbildningsersättning med syfte att medel ska gå ned i systemet till de föreningar som utvecklar barn och ungdomar från HockeyEttan och lägre.

Från och med säsongen 2019/2020 till 2022/2023 utökas fonden till 7 miljoner kronor samt att SHL- och HA-föreningar avstår uttag av medel ur fonden. SHL ökar också insättningen i fonden.
– Det är en självklarhet för oss att öka insättningen i fonden för att mer medel ska gå ned i systemet till föreningarna. HockeyAllsvenskan har också kommit överens med oss att inte ta ut några medel ur fonden, säger Johan Hemlin, Sportchef hos SHL.
– Det är bra att vi nu kommit överens om ett nytt system för utbildningsersättningen. SHL och HockeyAllsvenskan bidrar nu med att 7 miljoner kronor fördelas till de föreningar som fostrar våra barn och ungdomar från HockeyEttan och nedåt. Syftet med förslaget är att det ska ske en snabb återkoppling till föreningarna samt att stimulera föreningarna att behålla spelare till och med U16, säger Peter Blomkvist, utredare av utbildningsersättning och ledamot i Svenska Ishockeyförbundets förbundsstyrelse.

Se hela förslaget i bifogad fil.

Med vänliga hälsningar

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET
Marknads-, kommunikations- och försäljningsavdelningen

Anders Feltenmark
Informationsassistent

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Ishockey-VM 2025 spelas i Sverige24.5.2019 10:41:17 CESTPressmeddelande

Sedan två veckor har det pågått en riktig ishockeyfest i Bratislava, Slovakien. En hockeyfest som kommer tillbaka till Sverige år 2025 efter att Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) idag utsett Sverige till arrangör för ishockey-VM år 2025. Ishockey-VM har de senaste åren verkligen varit riktiga ishockeyfester, både på plats i arenan och framför TV:n. Vi minns upplevelserna och bilderna från Köln och Köpenhamn där en gul vägg av svenska fans lyfte fram Tre Kronor till dubbla VM-guld. Nu får alla fans, men också de som ännu inte upptäckt ishockeyn chansen att uppleva samma hockeyfest i Sverige igen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum