Åre 2019

NYTT SYSTEM FÖR VOLONTÄRSREGISTRERING

Dela

Våra volontärer är kittet som håller samman alla stora sportevenemang. Utan de underbara människor som offrar sin tid före, under och efter evenemangen skulle det inte bli något evenemang. Efter ett längre uppehåll är registreringen nu öppen igen och intresset för att jobba som volontär är högt.

I juni stängdes volontärsregistreringen på Åre 2019’s hemsida. Ett par uppdateringar, och en anpassning till den nya datalagringslagen som ska implementeras av EU, senare är den sedan den 25 september öppen igen.

Det var många som hade väntat på att det skulle öppna igen, vilket inte minst märktes på den feedback och de nya registreringar som kom in till volontärsteamet på Åre 2019. Som det ofta är med nya och uppdaterade system drabbades även vi av en del barnsjukdomar. Nu ska de dock vara lösta och Åre 2019 ser fram emot att ta emot nya volontärsregistreringar för världscupfinalen 2018 och VM 2019.

Under VM i februari 2019 kommer vi att behöva cirka 1300 volontärer som delas in i grupper som arbetar med backpreparering, uppsättning av temporära byggnader, biljettförsäljning och mycket mer. För finalerna i mars 2018 är det uppskattade behovet ungefär 600 volontärer.

Många av de som var volontärer under VM 2007 kommer ihåg upplevelsen av att jobba som volontär som något av det roligaste de gjort och talar fortfarande om de minnen som de fortfarande bär med sig därifrån. Att jobba som volontär är också ett sätt att knyta kontakter och skapa relationer som håller långt efter att näten plockats ner från backen.

Registreringen är tillgänglig på vår hemsida fram till och med 31 december. Varje arbetsroll finns också beskriven på volontärssidan och urvalsprocessen pågår under hela tiden fram till sista december.

Mer information finns också på vår Facebooksida Volunteers Åre 2019, där volontärer också kan diskutera eller dela information med varandra.

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum