Almega

Nytt tjänstemannaavtal för Säkerhetsföretagen

Dela

Säkerhetsföretagen inom Almega har idag tecknat ett nytt tjänstemannaavtal med Unionen och Ledarna. Det nya avtalet sträcker sig över 29 månader med en total löneökningsnivå på 5,4 procent. Inom kostnadsramen ryms även pensionsavsättningar.

Richard Orgård, Förbundsdirektör Säkerhetsföretagen
Richard Orgård, Förbundsdirektör Säkerhetsföretagen

– Vi har förhandlat i konstruktiv anda och jag är nöjd att vi tecknat ett avtal inom de ramar som arbetsmarknadens parter kommit överens om, säger Richard Orgård förbundsdirektör för Säkerhetsföretagen och ansvarig avtalsförhandlare.

Det nya tjänstemannaavtalet omfattar omkring 160 företag med 19 000 medarbetare inom säkerhets- och bevakningsbranschen.

Säkerhetsföretagen, som organiserar bevakningsföretag, värdetransportörer, parkeringsföretag samt lås- och larmspecialister, är sedan den 1 januari Almegas nionde förbund. 

 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2020-21 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Richard Orgård, Förbundsdirektör Säkerhetsföretagen
Richard Orgård, Förbundsdirektör Säkerhetsföretagen
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum