AF Gruppen Sverige

Nytt uppdrag till AF Gruppen i Hasle i Oslo

Dela

AF Gruppen (AFG) har ingått avtal med Hasle Linje Næring (Höegh Eiendom och AF Eiendom) om uppförandet av en ny kontorsbyggnad i Hasle. Byggnaden kommer bland annat att husera IT-bolaget Ateas huvudkontor.

Avtalet omfattar uppförande av en kontorsbyggnad om 11 våningsplan med en total bruttoarea för projektet på cirka 16 000 m2. Byggnaden ska uppnå energiklass A, passivhus och miljöklassas som BREEAM-NOR – «Excellent».

Byggnationen utförs som totalentreprenad till ett värde av 340 MNOK exklusive moms. Byggstart är planerad till andra kvartalet 2018 och fastigheten beräknas stå klar under första kvartalet 2020.

- Hasleområdet är i stark tillväxt och vi ser fram emot att tillsammans med Höegh Eiendom kunna bidra med ytterligare en miljövänlig kontorsbyggnad som gör området ännu attraktivare. Atea har föresatt sig att deras huvudkontor ska inrymmas i "världens smartaste byggnad". Detta är helt i linje med AF Gruppens mål om att vara den ledande entreprenören inom innovation och nyskapande, säger Morten Grongstad, koncernchef i AF Gruppen.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 3800 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

AF Gruppen tar strategisk position på den brittiska offshoremarknaden för bortforsling och återvinning16.5.2019 09:38:38 CESTPressmeddelande

AF Gruppens dotterbolag AF Offshore Decom bildar företaget Fairfield Decom tillsammans med de ledande aktörerna inom offshore bortforsling och återvinning Heerema Marine Contractors och Decom Energy. Med huvudkontor i Aberdeen, kombinerar den nya verksamheten kunskapen hos en erfaren operatör med expertisen hos världens ledande entreprenörer inom offshore bortforsling och återvinning. På så sätt skapas en unik operatör med heltäckande lösningar för late-life-operationer och bortforsling- och återvinningsuppdrag på den brittiska kontinentalsockeln.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum