Svensk Innebandy

Nytt upplägg för SM-finalen 2021

Dela

Med anledning av utbrottet av Covid-19, som drabbade FBC Kalmarsund och IBF Falun på herrsidan i SM-semifinalserien, har nu alla berörda parter enats om ett nytt upplägg för SM-finalen i Gävle. Damfinalen spelas 24 april och herrfinalen 2 maj.

Foto: Per Wiklund
Foto: Per Wiklund

Det var inför den femte SM-semifinalen (av totalt sju) som det konstaterades att båda lagen hade flera fall av Covid-19 i spelartrupperna. Svenska Innebandyförbundet tog då, i ömsesidigt samförstånd med lagen, beslutet att pausa semifinalen.

Efter dialog med de berörda lagen, Gavlehovshallen i Gävle, Föreningen Svenska Superligan samt sändande bolag SVT och Expressen, har det nu tagits ett beslut kring SM-finalens upplägg.

  • SM-finalen på damsidan avgörs på tidigare utsatt datum, lördag 24 april. Ny starttid för finalen, som spelas mellan Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK, är 15.15. Finalen sänds på SVT och SportExpressen Play.

  • SM-finalen på herrsidan flyttas från lördag 24 april till söndag 2 maj. Starttid är 15.15 och finalen sänds på SVT och SportExpressen Play.

Korrigeringen av herrfinalens datum innebär följande för den fortsatta semifinalserien mellan Kalmarsund och Falun (just nu 1-3 i matcher):

  • Semifinal 5 och eventuellt 6 spelas i KIFAB Arena i Kalmar, 27 och 28 april.
  • Eventuell semifinal 7 spelas i Guide Arena i Falun, 30 april.
    Vinnande lag möter Storvreta IBK i SM-finalen.

– Vi är glada och tacksamma att alla parter på kort tid kunde komma överens i den oerhört komplexa situation vi befinner oss i. Den lösning vi nu har kommit fram till är den bästa möjliga och vi hoppas att allt går enligt plan för att vi ska kunna genomföra SM-finalen på det här sättet, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Magnus Nilsson.

– Alla berörda parter har arbetat i samma riktning för att det här ska kunna bli verklighet, vilket är enormt glädjande. Vi är fast beslutna att göra allt vi kan för att slutföra säsongen på planen och då är det här en bra lösning, säger Svenska Superligans vd Jörgen Lindgren.

Mer information:
Magnus Nilsson, tävlingschef Svenska Innebandyförbundet
Tel: 076-038 20 41
Mejl: magnus.nilsson@innebandy.se

Jörgen Lindgren, vd Svenska Superligan
Tel: 072-213 17 00
Mejl: jorgen.lindgren@ssl.se

Bilder

Foto: Per Wiklund
Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum