Enköpings kommun

Nytt utegym i Lillkyrka

Dela

Den 27 oktober invigs ett nytt utegym i trä vid Trögdvallen i Lillkyrka.

Det här är en viktig satsning på friluftslivet ute i kransorterna. Med närhet till skola, motionsspår och fotbollsplaner kommer nu även ett utegym ge ökad möjlighet till spontanidrott. Att träna utomhus ligger helt rätt i tiden, säger Kristina Eriksson, ordförande upplevelsenämnden.

Utegymmet ligger i anslutning till Lillkyrkas elljusspår och är ett samarbete mellan Upplevelseförvaltningen och kommunens Servicepool. Projektet ingår i en byggserie som inleddes i somras då ett liknande utegym byggdes i Grillby. Flera gym planeras i kommunens kransorter under kommande år.

Det är otroligt roligt att vi nu kan ge ytterligare en kransort möjlighet till en mer aktiv fritid. Vi tackar Södra Trögd för den goda dialogen inför byggnationen, säger Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef idrott och fritid, upplevelseförvaltningen.

Invigningen äger rum klockan 17.00, välkomna!

När: Onsdag den 27 oktober, kl. 17.00

Var: Gullbergsvägen 25, Lillkyrka

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum