Linköpings kommun

Nytt utegym invigt vid Vidingsjö motionscentrum

Dela

I dag invigdes den nya lekplatsen, grillplatsen och det nya utegymmet vid Vidingsjö motionscentrum. Den nya anläggningen är betydligt fräschare och större än tidigare. Dessutom finns en ny cykelväg till Tinnerö eklandskap.

Efter att motionscentrum återuppbyggdes efter branden våren 2012, blev det tydligt att även utemiljön behövde rustas upp.

På lekplatsen finns hinderbana och linbana för de större barnen, en svampkarusell och en balansorm. Besökarna kan upptäcka en hel del trädjur ur den svenska faunan. Djuren är tillverkade av motorsågsskulptören Bert Davidsson. Tipikojor, kompisgunga, rutschkana och en hel del annat smått och gott finns också att leka med för barn i olika åldrar och med olika behov.

– I en snabbt växande stad som Linköping är det viktigt att det också finns gröna oaser. Vidingsjö motionscentrum har fördelen att det ligger nära staden och är kommunens största motionsområde, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd och samhällsbyggnadsnämndens ordförande. Vi vill att detta ska bli en utflyktslekplats som samspelar med det fina naturområdet som den ligger i. Att leka i gröna miljöer gör barnen friskare och sänker stressen så detta är verkligen en folkhälsosatsning.

Utegymmet är betydligt mer omfattande än det gamla och innehåller en bredd av träningsredskap.

– Vi strävar efter att alla som bor i Linköping ska ha tillgång till en mångfald av friluftsliv, idrott och motion, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Eftersom utegymmet är öppet dygnet om, året om och är gratis kan det användas av alla och anpassas efter förmåga. Det är min förhoppning att det ska ge fler människor en rikare fritid.

Grillplatsen är lättillgänglig för alla och vid dåligt väder kan man grilla under tak i den nya grillkåtan. Lekplatsen är placerad mellan utegym och grillplats.

Den nya cykelvägen är ett resultat av två medborgarförslag. De föreslog båda att kommunen skulle bygga en kort cykelväg genom Vidingsjöskogen. Cyklar man från Vidingsjötrakten sparar man nu en kilometer och slipper samsas med tyngre trafik.

– Att göra våra naturreservat mer tillgängliga är en viktig del i kommunens arbete för rekreation och biologisk mångfald och att underlätta cyklandet främjar miljö, hälsa och ekonomi, avslutar Elias Aguirre.

Kultur- och fritidsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden har samarbetat om satsningen. Kultur- och fritidsnämnden har finansierat utegym och grillplats, cirka 500 000 kronor. Samhällsbyggnadsnämnden har betalat lekplatsen för 1,8 miljoner och cykelvägen för cirka 400 000 kronor.

För ytterligare information kontakta kommunalråd Elias Aguirre, telefon 0725-84 73 10, kultur- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP), telefon 072-580 08 72, kommunekolog Sigrid Gustafsson, telefon 013-20 66 82 eller Åsa Karlsson, projektledare på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, telefon 013-20 78 11.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum