Järfälla Kommun

Nytt utskott sätter fokus på miljö och social hållbarhet i Järfälla

Dela

Järfälla kommun skapar särskilt utskott för miljö och social hållbarhet. Det nya utskottet ska säkerställa en långsiktighet i arbetet med att skapa goda förutsättningar för invånare, verksamheter och företag att göra enkla och smarta val beträffande miljö och social hållbarhet.

Utskottet för miljö och social hållbarhet ska ha en övergripande, samordnade och beslutande roll. Det kan handla om förenklingar och stöd i arbetet med miljö och social hållbarhet, men även om upphandlingskriterier, byggnation och miljöteknik. Arbetet ska bedrivas med höga ambitioner som stärker entreprenörskap, integration, trygghet, innovation, utveckling av miljöteknik och initiativ inom civilsamhället.

– Jag är glad att Järfälla äntligen inrättar ett utskott som adresserar miljö och hållbarhetsfrågorna på ett effektivt sätt. Utskottet kommer att ha en nyckelroll för de insatser som behövs för att nå social hållbarhet och den gröna omställningen i kommunen, säger Aphram Melki (C), kommunalråd och ordförande i utskottet för miljö och social hållbarhet.

Utskottets ledamöter

  • Aphram Melki (C), ordförande
  • Emma Feldman (M)
  • Nikoletta Josza (L)
  • Lennart Nilsson (KD)
  • Eva Ullberg (S)
  • Bo Leinerdal (V)
  • Jiang Millington (MP)
  • Torbjörn Jönsson (SD)

Beslut om införande av utskott för miljö och social hållbarhet togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 23 april.

 

 

Mer information

Aphram Melki (C), kommunalråd och ordförande i utskottet för miljö och social hållbarhet, aphram.melki@jarfalla.se, 08-580 286 74.

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum