Linköpings kommun

Nytt vårdboende öppnar under våren 2019

Dela

För att möta invånarnas behov av boenden byggs just nu ett helt nytt vårdboende i Vallastaden. Under våren 2019 kommer det moderna vårdboendet för personer med demenssjukdom att öppna sina dörrar.

Det nya vårdboendet i Vallastaden öppnar under våren 2019. Foto: Lejonfastigheter.
Det nya vårdboendet i Vallastaden öppnar under våren 2019. Foto: Lejonfastigheter.

Det nya vårdboendet i Vallastaden är en del i den utbyggnadsplan som ska möta invånarnas behov av boenden. Vårdboendet kommer att rikta sig mot personer med demenssjukdom, eftersom det är där behovet är störst. En av avdelningarna har inriktning yngre personer med demenssjukdom upp till 70 år. Dessutom kommer det att finnas en dagverksamhet för personer med demenssjukdomsom fortfarande bor hemma.

– Vi är glada att vi efter årsskiftet kan öppna ett helt nytt och modernt vårdboende i Linköping. För oss är det viktigt att både de äldre och deras anhöriga ska känna sig trygga med att Linköpings kommun kan erbjuda en god äldreomsorg och att vi jobbar för att ha så korta köer som möjligt, säger äldrenämndens ordförande Mikael Sanfridson (S).

Det nya boendet är uppdelat på 60 lägenheter. Tack vare moderna utrymmen ger det nya vårdboendet förutsättningar att driva en trygg äldreomsorg utifrån individens behov. Satsningar har gjorts på vårdboenden med tekniska lösningar i form av människocentrerad belysning och ett solrum. Målet är att de boende kan fortsätta vara så aktiva och självständiga så länge som de orkar eller kan.

Den kommunala utföraren Leanlink har fått i uppdrag att bedriva verksamheten på vårdboendet och snart inleds rekryteringen av personal till boendet.

– Vi kommer påbörja rekrytering av omvårdnadspersonal, sjuksköterska, kock och samordnare inom kort. Vi har fått många förfrågningar och kan redan nu se att intresset för att arbeta på Vallastadens vårdboende är stort. Vi kommer erbjuda våra medarbetare ett stimulerande arbete i en stimulerande miljö där vi erbjuder alla som vill att arbeta heltid, säger Camilla Scharff, affärsområdeschef på Leanlink.

Kontakter

Camilla Scharff, affärsområdeschef Leanlink
telefon: 013-26 26 46

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Per ConningRedaktör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen som kan göra det.

013-20 64 20per.conning@linkoping.se

Bilder

Det nya vårdboendet i Vallastaden öppnar under våren 2019. Foto: Lejonfastigheter.
Det nya vårdboendet i Vallastaden öppnar under våren 2019. Foto: Lejonfastigheter.
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum