RF/SISU

Nytt verktyg för att skapa långsiktiga effekter av evenemang

Dela

Genom att arbeta med legacy skapar du ett evenemang som blir en angelägenhet för många och lämnar bestående avtryck. Med ett nytt webbverktyg från Riksidrottsförbundet (RF) kan du få hjälp att skapa ett evenemang som ger långsiktiga positiva effekter och bäddar för nya evenemang i framtiden.

Legacy av idrottsevenemang är av mycket stor betydelse för idrottsrörelsen totalt men också för idrottsföreningen lokalt. Framtida intresse för idrott, uppskattning och stöd för idrottsrörelsen påverkas direkt avde mervärden ett evenemang skapar. Legacy påverkar långt efter evenemanget.

– När vi arrangerade Special Olympics Sweden Invitational Games för personer med intellektuell funktionsnedsättning år 2020 i Östersund arbetade vi aktivt före, under och efter för att skapa ett legacy. Idrottsföreningarna har nu ökat sin kunskap och vilja att inkludera personer med intellektuell funktionsnedsättning och kommunen har tillsatt resurser till prova-på-aktiviteter och utbildar personal. Allt för att flera personer med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna idrotta, förbättra sin hälsa och att använda sin idrott för att förändra livet, berättar Karin Riddar, Svenska Parasportförbundet.

Dessutom sträcker sig legacy långt utanför idrottens värld där hela lokalsamhället kan påverkas av ett idrottsevenemang. Det kan vara i form av nya företag, en tydligare image, kunskapsberikade medborgare och en starkare vi-känsla. Genom att arbeta med legacy i ett bredare perspektiv kan vi fokusera på helheten där de mjuka värdena blir tydligare och våra argument starkare.

Nu kan du som evenemangsarrangör få inspiration, ny kunskap och konkreta tips kring hur du kan arbeta med legacy. Riksidrottsförbundet och Centrum för idrottsevenemang lanserar nu ett webbverktyg som bygger på en arbetsmodell framtagen av Göteborgs Universitet på uppdrag av Riksidrottsförbundet.

Mer inspiration kan du få via vår legacyfilm

Verktyget hittar du här: www.evenemangslegacy.se

För mer information och frågor om verktyget kontakta

Lisa Engman
Internationella evenemang, Riksidrottsförbundet
070-6781824
lisa.engman@rfsisu.se

Leif Johansson
Internationella evenemang, Riksidrottsförbundet
08-699 62 26
leif.johansson@rfsisu.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

Öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren7.5.2021 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Vi sprider inte smitta i skogen, på havet eller vägen. Det skriver ordföranden i sex specialidrottsförbund tillsammans med Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren. Hela brevet kan du läsa här nedan. Där finns också länkar till de två remissvar som Riksidrottsförbundet idag skickat in gällande "Ändringar i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om särskilda begränsningar covid-19" och "Ändringar i begränsningsförordningen maj 2021".

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum