Bookmark Förlag

Nyutgåva av bästa kriminalromanen genom tiderna

Dela

Nu kommer Dolken från Tunis, Agatha Christies genombrottsroman, i vacker klassisk nyutgåva. Boken utnämndes av British Crime Writer’s Association till den bästa kriminalromanen genom tiderna.

Dolken från Tunis (ursprungligen publicerad 1926) är ett klassiskt låsta rummet-mysterium och ses som en grundsten inom kriminallitteraturen. På grund av sitt originella slut har boken haft en signifikant påverkan på deckargenrens utveckling i stort. Det är också en av anledningarna till att British Crime Writer’s Association 2013 röstade fram Dolken från Tunis till den bästa kriminalromanen genom tiderna.

Den belgiske detektiven Hercule Poirot kallas till byn King Abbot, där ett brutalt mordfall ägt rum. En man vid namn Roger Ackroyd har hittats död i sitt arbetsrum med en mycket ovanlig dolk i ryggen. Mysteriet tätnar när alla i huset är lika övertygande oskyldiga som skyldiga – och det är upp till Poirot och hans små grå celler att lösa fallet.

Kriminalromanernas drottning Agatha Christie (1890–1976) är vid sidan av William Shakespeare världens mest säljande författare. Med mer än tre miljarder sålda böcker är hon en förebild som inte har fått tillräckligt med uppmärksamhet för sitt ovärderliga bidrag till den moderna litteraturskatten.

Boken ingår i Bookmarks jubileumsserie över Agatha Christie-klassiker. Översättningen är gjord av Gudrun Ullman och formgivare Sara R. Acedo står för den vackra omslagsdesignen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Sara R. Acedo
Omslag: Sara R. Acedo
Ladda ned bild
© Angus McBean, Harvard Theatre Collection, Harvard University
© Angus McBean, Harvard Theatre Collection, Harvard University
Ladda ned bild
Jubileumsserie (omslag: Sara R. Acedo)
Jubileumsserie (omslag: Sara R. Acedo)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum