Motormännen

Oacceptabelt att bryta förhandling om Östlig förbindelse

Dela

När Trafikverket presenterade sitt förslag till nationell infrastrukturplan i förra veckan, saknades Östlig förbindelse i förslaget. När nu Socialdemokraterna i Stockholms stad har meddelat att de inte vill bidra till finansieringen av förbindelsen, har Sverigeförhandlingen meddelat att förhandlingarna avbryts.

 – Det är helt oacceptabelt att förhandlingen avbryts. Hela regionen är överens om att Östlig förbindelse behövs för ett robust transportsystem och avlastning av innerstans trafik. Den nuvarande politiska majoriteten i Stockholms stad duckar från sitt finansieringsansvar, det är ett svek mot hela regionen, säger Fredrik Daveby, vd för Motormännens riksförbund.

– Vi kommer att ta upp frågan med infrastrukturminister Tomas Eneroth. Regeringen måste driva frågan framåt, det är en förutsättning för att tusentals nya bostäder ska kunna byggas och för att regionen ska kunna fortsätta att utvecklas, säger Fredrik Daveby.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Motormännen
Motormännen
Fridhemsgatan 30
112 40 Stockholm

08-690 38 00http://www.motormannen.se

Motormännen är en konsumentorganisation som tillvaratar bilisters intressen. Vi arbetar med trafiksäkerhet, miljö och bilägande. Våra medlemmar har tillgång till fri rådgivning, förmånliga rabatter och tjänster.

Följ Motormännen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Motormännen

Svag konsumentlagstiftning6.12.2018 10:24Pressmeddelande

Konsumentverket har skickat ut en remiss om revidering av allmänna råd om information om nya personbilars bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. – I vårt remissvar påpekar vi att det finns en risk i att riktlinjerna för information om nya bilars bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp, implementeras som ”allmänna råd” och inte genom lagstiftning. Utan lagstiftning kan det bli svårt att få fram vägledande praxis på området, säger Heléne Lilja, kommunikationschef på Motormännens Riksförbund.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum