Svensk Innebandy

Oavgjort i välgörenhetsmatchen när Enström firade 100 landslagsmål

Dela

Välgörenhetsmatchen mellan Sverige och Finland blev startskottet på VM-kvalveckan. Matchen slutade 4-4 där intäkterna som samlades in gick oavkortat till det Ukrainska Innebandyförbundet. Resultatet blev inte en seger för Sveriges men det fanns andra saker att fira då Rasmus Enström nådde 100 gjorda landslagsmål. "Jag vart lite chockad", säger 100-målskytten Rasmus Enström.

Foto: IFF
Foto: IFF

I den nästintill fullsatta läktaren i Valmiera, Vidzemes Olympic Court, fick de 630 åskådarna se en fartfylld match mellan Sverige och Finland. Men först av allt blev det nationalsånger där det var flera i hallen som uppskattade den ukrainska nationalsången som framfördes på ett känslosamt sätt.

– Det var jättefint. Det var en liten unge som sjöng den ukrainska nationalsången där och ja... han sjöng brallorna av mig i alla fall. Det var helt sagolikt och sen hördes det att det var folk här, säger förbundskapten Thomas Brottman om arrangemanget.  

Själva inramningen var bra och spelet på banan likaså med mycket fart och några vackra mål. Sverige låg dock under nästintill hela matchen men lyckades till sist kvittera efter två mål, av matchens lirare, Kevin Haglund. 4-4 blev även slutresultatet.

– Sett till matchen gjorde vi mycket bra grejer och mycket annorlunda från VM. Vi förde matchen på ett bra sätt och skapade mycket lägen. Sett är helheten är det en fin första match för den här VM-resan, säger Thomas Brottman

I blågult fanns det också annat att fira när slutsignalen ljöd. Rasmus Enström låg nämligen inför mötet på 99 gjorda mål i landslagströjan. Nu står han på 100 fullträffar, en merit som endast Kim Nilsson (127) och Alexander Galante Carlström (111) tidigare har uppnått i herrlandslaget.

– Det var någon som sa det på bänken så jag vart lite chockad. Det är superkul och 100 mål är det få förunnat att få göra i den gulblå tröjan, säger Rasmus Enström om milstolpen och sammanfattar:

– Jag har visat att jag hållit under tid och levererat i över tio år nu i landslaget. Det är inte så att de där 100 målen kommit på en säsong men det blir nog inte tio år till i alla fall. 

Målgöraren Enström var även han berörd av arrangemanget.  

– Vi spelar för en bra sak och så men när det väl är match vill man vinna. Det är starkt av oss att ta igen det där på slutet och fixa ett kryss. Det får vara godkänt idag.

– Det var kul med den här publiken och jag kände att vi kunde bjuda på det vi hade i oss. Hoppas att det blev mycket pengar till Ukraina.

Matchen mot Finland blev startskottet på VM-kvalet som börjar på onsdag. I kvalet väntar Ungern och Frankrike. 

– Det blir såklart en annan typ av motstånd men de kommer vara råtaggade.  Vi måste göra jobbet och tänka på att vi ska imponera på coacherna inför VM, även om vi med stor sannolikhet vinner dessa matcherna.

Matchfakta
Sverige-Finland 4-4 (1-2,1-1, 2-1)

Första perioden
0-1 (01.37) Justus Kainulainen
0-2 (06.38) Rasmus Kainulainen 
1-2 (08.01) Rasmus Enström (Malte Lundmark)

Andra perioden
2-2 (05.04) Malte Lundmark (Emil Ruud)
2-3 (07.52) Joonatan Kovanen (Rasmus Kainulainen)

Tredje perioden
2-4 (05.42) Eemeli Salin (Jere Niemela)
3-4 (07.38) Kevin Haglund (Malte Lundmark)
4-4 (14.14) Kevin Haglund (Malte Lundmark)

Foto: IFF

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Här de uttagna till U19-damlandslagets juliläger23.6.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 29-31 juli reser U19-damlandslaget till Köping för ett tre dagar långt landslagsläger. Fokus ligger på det kommande världsmästerskapet i Polen som startar i slutet av augusti. Att laget nu får chansen att slipa på de sista detaljerna ser förbundskapten Camilla Granelid som väldigt positivt. "Merparten av den här truppen ska spela VM i Polen så det är fantastiskt att vi nu får ett läger", säger Camilla Granelid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum