Svensk Innebandy

OBOS ny huvudpartner till Svensk Innebandy

Dela

Medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Parterna kommer bland annat att arbeta tillsammans inom ramarna för Svensk Innebandys projekt Rekrytera och Behålla, där syftet är att rekrytera fler medlemmar till föreningarna. OBOS kommer också vara en partner till VM i Uppsala 27 november-5 december 2021.

OBOS Ulrika Sundblad och Svensk Innebandys Mikael Ahlerup. Foto: Calle Ström
OBOS Ulrika Sundblad och Svensk Innebandys Mikael Ahlerup. Foto: Calle Ström

– Innebandy är den största inomhussporten i Sverige med över 100 000 spelare och miljontals tv-tittare årligen, vilket gör det till en högintressant arena för OBOS när vi bygger vårt varumärke. Med våra positiva erfarenheter från samarbetet med OBOS Damallsvenskan och Svensk Elitfotboll i ryggen är vi redo för att ta klivet vidare till innebandyarenan, och precis som inom fotbollen får vi här möjlighet att stödja både damer och herrar. Det är med glädje vi tar oss an de spännande utmaningar och möjligheter som partnerskapet innebär, säger Ulrika Sundblad, marknads- och kommunikationsdirektör på OBOS i Sverige.

OBOS och Svensk Innebandy kommer att arbeta tillsammans inom ramarna för det signerade avtalet som sträcker sig över flera års tid för att hjälpa fler barn och ungdomar att upptäcka innebandy, både i skolmiljön och i föreningslivet. Den gemensamma målsättningen är tydlig; att arbeta långsiktigt med att bygga attraktionskraften kring innebandyn som folksport och att bidra till fler utövare av sporten nu när läget i samhället har stabiliserats.
För OBOS, som 2020 utvecklade bostäder i 152 av Sveriges 290 kommuner, ger samarbetet med Svensk Innebandy även en möjlighet till aktivering för medlemmar på de orter där man utvecklar projekt. Samtidigt är det ett naturligt steg i bostadsutvecklarens samhällsengagemang.

– På OBOS har vi en historik både i Norge och Sverige vad gäller att stödja barn och ungdomar genom olika rörelsefrämjande aktiviteter. När vi nu startar samarbetet med Svensk Innebandy kommer vi att bidra på flera plan genom olika projekt för att fler barn och ungdomar ska få uppleva Sveriges största inomhussport, säger Christian Alehagen, chef för Varumärke och Samhällsansvar på OBOS i Sverige.

– Vi är mycket glada för det här samarbetet. OBOS är en partner som passar oss väldigt bra då de delar våra värderingar om jämställdhet, samverkan och inkludering, vilket är en viktig fråga för oss. Jag ser fram emot att arbeta med dem och är säker på att det här samarbetet kommer leda till ett ökat antal innebandyspelare i Sverige, vilket i sig leder till fler unga och vuxna i rörelse som även stärker folkhälsan, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Om OBOS
OBOS är en av Sveriges och Norges största bostadsutvecklare. OBOS är en medlemsägd organisation som grundades i Norge 1929, och som idag har över 500 000 medlemmar. I Sverige verkar OBOS genom varumärkena OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan. Genom dessa varumärken driver koncernen både små- och storskalig projektutveckling, samt nyproduktion av villor.

Läs mer på Obos.se

För mer information, kontakta:
Christian Alehagen, chef Varumärke och Samhällsansvar OBOS i Sverige
070-288 33 21
christian.alehagen@obos.se

Mikael Ahlerup, generalsekreterare Svensk Innebandy
070-585 36 46
mikael.ahlerup@innebandy.se

Bilder

OBOS Ulrika Sundblad och Svensk Innebandys Mikael Ahlerup. Foto: Calle Ström
OBOS Ulrika Sundblad och Svensk Innebandys Mikael Ahlerup. Foto: Calle Ström
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Straffdramatik när Växjö vann guld i Svenska Cupen6.11.2021 18:47:28 CET | Pressmeddelande

Det blev stor dramatik när Växjö IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes i finalen av Svenska Cupen under lördagseftermiddagen i Gavlehov. Pixbo var länge i förarsätet i målprotokollet men Växjö kom tillbaka - och kunde till slut vinna efter straffavgörande. "Jag är bara så himla glad. Vi gör inte en superbra match, vi avslutar den tredje perioden bra men från halva första perioden och under hela den andra perioden så är vi inte så bra och Pixbo har oss i ett bra grepp", säger Växjös Markus Jonsson.

Dramatik när Thorengruppen IBK vann Svenska Cupen6.11.2021 15:22:26 CET | Pressmeddelande

Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK möttes under lördagen i en dramatisk och historisk final när vinnaren av Svenska Cupen korades i Gavlehovshallen, Gävle. Men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt - och väl där vann Thorengruppen och tog hem pokalen i Svenska Cupen. "Det var en otroligt svängig match. Det känns som att det kunde ha gått hur som helst där ett tag. När det ska till att avgöras så är det vi som drar det längsta strået så det var skönt", säger Thorengruppens Maja Viström.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum