Svenska Bandyförbundet

Observationstruppen för U21-landslaget Dam i bandy är uttagen

Dela
Förbundskapten Christer Andersson och assisterande förbundskapten Frida Rutqvist har valt ut 26 spelare till observationstruppen inför kommande mästerskap.
Foto: Gert Holmér
Foto: Gert Holmér

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla det här nya landslaget samtidigt som det ska bli kul att fortsätta utbilda de redan duktiga bandyspelarna vi har att bli ännu bättre, säger förbundskapten Christer Andersson.

Det var i september förra året som dambandyn utökades med U21-trupp där Andersson och Rutqvist fick förtroendet att leda truppen. Därmed kunde utrymmet mellan F17 och damlandslaget fyllas.

– Ytterligare en rolig aspekt är att nu får de som har lämnat F17-landslaget komma in ett nytt landslag direkt. Så det blir helt nya spelare som ska utvecklas tillsammans med de spelarna som var med i fjol. Sen ska man ha i åtanke att detta är en observationstrupp och spelare utvecklas olika, så även om man inte är med här så kan man komma med senare under året, avslutar Christer Andersson.

Historisk landslagstrupp

U21-truppen är historisk. Det har inte funnits någon U21 Dam-trupp förut, vilket även gör förbundskaptenernas roller och uppdrag speciella. Det finns nämligen ingen motsvarande trupp hos de andra nationerna som traditionellt sett spelar bandy på elitnivå. 

– Det är ju ett spännande uppdrag på flera sätt. Framför allt att få leda en trupp som ska fylla luckan mellan F17 och damlandslaget och därmed bli ytterligare ett avstamp mot eliten. Vi har ju heller inget VM att sikta på i dagsläget, så vi jobbar nu på att skapa en bra miljö för individerna och att det ska vara givande och utvecklande, sa Frida Rutqvist till Svenska Bandyförbundet i september 2021.

Namn Klubb
Ida Blickander  Skirö AIK
Sofie Millqvist  Villa Lidköping BK
Elsa Ersman  Finspångs AIK
Ellen Ramberg  Skutskärs IF
Lina Angantyr  IFK Rättvik Bandy
Tilda Berg  IFK Rättvik Bandy
Ellen Nilsson  Villa Lidköping BK
Ebba Stern  Villa Lidköping BK
Moa Lind  Villa Lidköping BK
Moa Ellefsen  Villa Lidköping BK
Elsa Folkesson  Villa Lidköping BK
Klara Volmersson  Skirö AIK
Tove Karlsson  Skirö AIK
Karla Thuresson  Skirö AIK
Emma Ek  Skirö AIK
Ella Oskarsson  Skirö AIK
Nelly Hedlund  Sandvikens AIK
Tanja Illarionova  Skutskärs IF
Tuva Alsén  Mölndal BK
Lina Alsén  Uppsala BoIS
Tova Grönoset  Västerås SK
Wilda Ejderfalk  KS Bandy
Evelina Sköld  KS Bandy
Vilma Fischer  KS Bandy
Linn Svensson  KS Bandy
Leah Roos  KS Bandy

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Gert Holmér
Foto: Gert Holmér
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum