Navet

Offentligt husbyggande bromsar in

Dela

I NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, som släpps i december, kan man konstatera att de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor har bromsat in.

I NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, som släpps i december, kan man konstatera att de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor har bromsat in.

Magnus Klein, ansvarig för konjunkturrapporterna på NAVET Analytics, kommenterar statistiken. I början av året gav utfallet signaler om en kraftig ökning av det offentliga husbyggandet, men när vi nu studerar statistiken för årets första tre kvartal visar tendensen snarare en oförändrad volym jämfört med 2020. Det är också en utveckling som ligger helt i linje med vår prognos för 2021. Det är inte helt förvånande att vi ser en inbromsning av det offentliga byggandet, menar Magnus, särskilt mot bakgrund av den kraftiga ökning som skedde förra året då investeringarna steg med 20 procent.

Källa: NAVET Analytics

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum