Offerförfrågningssajter underlättar valet av hantverkare för vårens renoveringar

Dela

När den efterlängtade vårsolen äntligen tittar fram blottläggs även skavanker på husfasaden eller taket. Då är det dags att ta tag i de där renoveringsprojekten som fått vila under vinterhalvåret. För privatpersoner som vill anlita hantverkare krävs ofta både tid och kunskap för att kunna jämföra de olika utförarna på marknaden, och ofta hamnar de enskilda firmorna och mindre aktörerna på marknaden utanför. Företaget Enkla Media, som bland annat är aktiva inom konsumentupplysning på webben, vill nu underlätta både för företagare i renoveringsbranschen att få nya kunder och privatpersoner att hitta en skicklig utförare av renoveringstjänster, genom ett antal offertförfrågningssajter.

En hemsida för varje profession

Enkla Media har tidigare erfarenhet av konsumentupplysning och jämförelsetjänster inom bland annat telekom. Förvärven av offerförfrågningssajterna är dock första gången som företaget tar klivet in i bygg- och hantverksbranschen.

Hemsidorna är flera till antalet och är uppdelade efter inriktning. För den som är ute efter professionella inom fasadarbeten finns hemsidan Fasadarbeten.se. Den som behöver lägga om taket surfar istället med fördel in på Takläggning.nu eller Hittatakläggare.se. Den som behöver hjälp med underhåll eller reparation av trappan hittar sina hantverkare på Trapparbeten.se.

Andra sidor där privatpersoner kan få hitta hantverkare för specifika ändamål är Takrenoveringstockholm.se (för boende i Stockholm), Golvläggare.nu och Måleriarbeten.se.

Skicka in förfrågan och få upp till fem offerter

Sidornas upplägg är likadant och att fylla in en förfrågan om att få ett jobb utfört tar inte mer än ett par minuter.

Det enda man som privatperson behöver uppge är vad det är för typ av jobb man vill ha hjälp med och när det ska vara utfört. Sedan fyller man i sina kontaktuppgifter och skickar iväg förfrågan.

De anslutna hantverksföretagen svarar sedan på förfrågan, och kunden får ta del av upp till fem offerter. Sedan är det bara att välja det alternativ som passar bäst.

Tryggt för privatpersoner att enkelt kunna jämföra alternativen

Fredrik Falkengren på Enkla Media är nöjd över att kunna bidra till att processen med att hitta rätt hantverkare förenklas för privatpersoner.

"Vi vet redan från andra liknande tjänster på marknaden att kunderna använder dem flitigt. Det är en trygghet att som privatperson kunna ta del av flera olika alternativ och sedan fundera i lugn och ro på vilket alternativ som passar bäst", säger han.

Sajterna ger också företagare möjligheten att ansöka om att ansluta sig, för att kunna erbjuda sina tjänster till kunder.

"När man driver en liten firma är det mycket att tänka på, och marknadsföring kanske det varken finns tid eller ens kunskap om hur man ska sköta. Att som företag vara ansluten till en sådan här tjänst kan verkligen hjälpa till med att nå ut till nya kunder", säger Fredrik Falkengren.

 

Om företaget

 

Enkla Media skapar leads för företag och organisationer med hjälp av konsumentsupplysningssajter, pris- och jämförelsetjänster.

Målsättningen med hemsidorna är att göra det enkelt för besökaren att välja mellan marknadens olika alternativ.

Kontakt: Fredrik Falkengren, info@enklamedia.com

Kontakter

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum