Moment Group

Ogenomtänkt show på turné

Dela

2Entertain - part of 2E Group

Efter år av grundliga turnéer, flitigt manuspluggande och jobbresor i ottan. Nu blir det ändring - nästa humorshow handlar om det ogenomtänkta. Och han ber invånarna i varje stad om tips, redan i vår.
- Genomtänkta betraktelser av ogenomtänkta klanterier, säger Thomas.
Premiär 29 september i Halmstad för ”Thomas Petersson - Tillbaka i verkligheten”.

Under de senaste årens turnéer genom landet har Thomas Petersson funderat på om Sverige inte är världens mest genomtänkta land. Från stora politiska beslut, till bostadsföreningens lappar i trapphuset. Svart på vitt, ordning och reda. Eller försöker vara. För när det kommer till kritan blir resultaten oftast ganska ogenomtänkta. Följden blir att man skall ha en utvärdering och tänka efter.

- Bättre att tänka igenom, och tänka före, då slipper man tänka efter. Fråga Islands ex-statsminister, som inte tänkt tillräckligt före. Rejält ogenomtänkt, säger Thomas. 

- I varenda stad finns ogenomtänkta grejer. Kommuner som skaffar stora förbränningsugnar för sopor, för att tjäna pengar på fjärrvärme. Då sopsorterar folk och brännbara soporna räcker inte till för värmeverket. Helt plötsligt måste man betala för att importera sopor. Hur tänkte man där?

I mitten av april startar Thomas en sajt, för att få invånarnas tips på ogenomtänkta grejer i hemstan.

- Ogenomtänkt i Skåne är naturligtvis tunneln genom Hallandsåsen, som gick från 1 till 12 miljarder och en massa miljöskandaler på köpet. Och när jag själv äntligen premiär-åkte sträckan råkade jag kolla lite i telefonen och missade hela tunneln! Oerhört ogenomtänkt av mej! Jag vill hitta fler ogenomtänkta grejer. Att Honda valde ett snusknamn på sin nya minibil, med slogan "liten utanpå, men stor när man kommer in” och fick byta till Honda Jazz, vilket låter mer rumsrent, vet ju de flesta.

Ibland kan ogenomtänkt slarv leda fram till det mest genomtänkta.

- Innan brittiske läkaren Alexander Fleming stack på solsemester, struntade han i att diska i sitt labb. Det såg säkert för jäkligt ut och hans fru skällde som en bandhund. Men tallrikarna angreps av mögel, när han låg på stranden på Teneriffa. Vips föddes penicillinet, som räddat miljoner liv.

Ogenomtänkt beröm är vardagsmat för Thomas.

- Folk kommer ofta fram till mig efter en show, men säger aldrig att jag är bra. Dom säger, du är inte riktigt klok. Jag antar att jag ska bli glad, även om det inte låter helt genomtänkt, säger Thomas.

Showen ”Thomas Petersson - Tillbaka i verkligheten” är två gånger 45 minuter med genomtänkta betraktelser av ogenomtänkta saker. Högt och lågt - från Norrbotten till Skåne.


Turnéplan: ”Thomas Petersson - Tillbaka i verkligheten”

29/9 Halmstad, Teatern
1/10 Helsingborg, Konserthuset
6/10 Växjö, Konserthuset
7/10 Karlskrona, Konserthusteatern
8/10 Hässleholm, Kulturhuset Röda Salong
12/10 Uppsala, Konsert & kongress
13/10 Nyköping, Culturum
14/10 Norrköping, Flygeln
15/10 Linköping, Konsert & Kongress
20/10 Mjölby, Kulturscen
21/10 Örebro, Hjalmar Bergman-teatern
22/10 Eskilstuna, Teatern
28/10 Jönköping, Konserthuset
29/10 Tranås, Holavedsgymnasiet
2/11 Västervik, Stadsteatern
3/11 Oskarshamn, Forum
4/11 Kalmar, Kalmarsalen
10/11 Falkenberg, Stadsteatern
11/11 Ängelholm, Jarl Kulle-scenen
12/11 Ystad, Teatern
17/11 Vara, Konserthuset
18/11 Trollhättan, Hebe-teatern
19/11 Skövde, Stadsteatern
23/11 Luleå, Kulturens hus
24/11 Umeå, Folkets Hus
25/11 Sundsvall, Tonhallen
26/11 Östersund, Storsjöteatern
2/12 Uddevalla, Östraboteatern
3/12 Kungsbacka, Teatern

2E Group är en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Skandinavien. Inom koncernen skapas underhållning och möten för fler än 1,8 miljoner gäster varje år – såväl privatpersoner som företagskunder.

Inom affärsområde Live Entertainment producerar 2E Group teater, musikal, show och konsert, förmedlar artistbokningar och skapar specialbeställd underhållning (Corporate Entertainment). En annan del av verksamheten är Dinnershow, som 2E Group erbjuder på fyra av elva egna arenor.

 Inom affärsområde E-handel bedriver 2E Group e-handel inom show, musikal, teater och konsert. På SHOWTIC.se erbjuds såväl koncernens egna som andra aktörers produktioner.

Inom affärsområde Möten planerar, utvecklar och genomför dotterbolaget Hansen möten med hela världen som arbetsfält.

Inom 2E Group finns flera starka varumärken såsom 2Entertain, Wallmans, Golden Hits, Hansen, Hamburger Börs m fl.

2E Group har kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo, Växjö och Falkenberg och är listat på First North Premier med Remium som Certified Adviser.

Nyckelord

Bilder

Om

Moment Group
Moment Group
Trädgårdsgatan 2
411 08 Göteborg

0771 - 17 00 00http://www.momentgroup.com/

Moment Group är en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Norden. Inom koncernen skapas upplevelser för fler än 2 miljoner gäster varje år. Verksamheterna inom Moment Group bedrivs i tre affärsområden med kontor i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Hamburg, Oslo, Falkenberg och Växjö. Moment Group är noterat på Nasdaq Stockholm, Main Market.

Inom Moment Group återfinns följande bolag och varumärken: 2Entertain, Ballbreaker, China Teatern, Cirkusbygningen, Golden Hits, Hamburger Börs, Hansen, KPH Matbar, Kungsportshuset, Lisebergsteatern, Minnesota Communication, Oscarsteatern, Showtic.se, STAR Bowling, Tickster, The Concept, Vallarnas friluftsteater, Wallmans, Wallmans Group

 

Följ Moment Group

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Moment Group

MOMENT GROUP offentliggör prospekt samt ny finansiell information i samband med noteringen på Nasdaq Stockholm12.10.2018 13:35Pressmeddelande

Den 10 oktober 2018 offentliggjorde MOMENT GROUP AB (publ) ("MOMENT GROUP") att Nasdaq Stockholms bolagskommitté godkänt att MOMENT GROUP:s aktier tas upp till handel på Nasdaq Stockholm. Prospektet som har upprättats i samband med listbytet har idag godkänts och registrerats av Finansinspektionen och finns nu tillgängligt på MOMENT GROUP:s webbplats, www.momentgroup.com, och Finansinspektionens webbplats, www.fi.se.

Nu är det klart - ”En Talk Talk Show” till Hamburger Börs i Stockholm! Stefan Odelberg med gäster som Kristian Luuk, Per Andersson, Shirley Clamp, Andreas Granqvist m.fl.3.10.2018 08:05Pressmeddelande

Populära ”En talk talk show” förlängs och för första gången kommer nu showen till Stockholm och Hamburger Börs! Värden Stefan Odelberg bjuder in några av Sveriges mest folkkära artister till en scenshow som varvas med roliga gnistrande shownummer, intervjuer, ett och annat infall, spännande överraskningar, magi, musik och humor i en delikat förpackning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum