Umeå kommun

Öka inflytandet för unga nationella minoriteter

Dela

Den 18 maj arrangeras en aktivitet på Väven för att utveckla delaktighet och inflytande för och tillsammans med unga nationella minoriteter i årskurs 4 till och med gymnasiet. På plats deltar lärare från skolan och personal från biblioteken, föreningsbyrån och kulturskolan.

Förutom elever som idag läser modersmålsundervisning nationellt minoritetsspråk är även andra unga mellan 10–19 år inbjudna att delta i delaktighetsaktiviteten. Även politiker i utbildningsnämnderna samt ungdomsorganisationer som företräder judar, urfolket samer, sverigefinnar, romer eller tornedalingar och som engagerar barn och unga i nationella minoritetsfrågor är inbjudna.

– Syftet är att tillsammans med de unga utveckla de unga nationella minoriteternas inflytande och delaktighet i frågor som berör dem i skolan och på fritiden, säger Marie Karling, utvecklingsledare inom utbildningsförvaltningen.

Alla åsikter, idéer och förslag kommer att tas med i förvaltningarnas och verksamheternas fortsatta utvecklings- och förbättringsarbete i att erbjuda unga nationella minoriteter aktiviteter som stärker deras språk, kultur och identitet.

Tid och plats: onsdag 18 maj på Väven, i Multisalen mellan klockan 15.30–17.00.


Kontakt
Marie Karling
utvecklingsledare
utbildningsförvaltningen
073-073 61 50
marie.karling@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde21.6.2022 13:29:53 CEST | Pressinbjudan

Det blir ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde 22 juni. Handlingar för individ- och familjenämnden finns på www.umea.se/handlingar Mer information: Andreas Lundgren (S) ordförande individ- och familjenämnden Umeå kommun 070-330 63 24 andreas.lundgren@umea.se Hanna Lundin Jernberg (L) vice ordförande individ-och familjenämnden Umeå kommun 070-812 90 69 hanna.lundinjernberg@umea.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum