Region Örebro län

Ökad digitalisering i spåren av pandemin

Dela

Effektivare arbetssätt och fler digitala möten. Det är några av de positiva saker som Region Örebro län märker av i spåren av coronapandemin.

Corona har varit en stor utmaning för Region Örebro län liksom för samhället i övrigt. Pandemins framfart har många gånger kantats av sorg, bedrövelse, frustration och uppgivenhet. Men mitt i allt detta går det också att finna positiva företeelser. Det kan Håkan Stålbert (KD), ordförande i Region Örebro läns servicenämnd, vittna om.

Vårdnära service

- Efterfrågan på vårdnära service har till exempel ökat kraftigt, och jag kan konstatera att vi har kunnat möta det behov som uppstått på ett mycket bra sätt. Tack vare snabba rekryteringar och ett flexibelt förhållningssätt har vår interna serviceorganisation klarat av att avlasta vårdpersonalen med diverse serviceuppgifter som annars skulle ha riskerat att tränga undan omvårdande uppgifter, säger Håkan Stålbert.

Den vårdnära servicen, som under pandemin införts på flera sjukhusavdelningar, består bland annat av att beställa och ta hand om material och andra varor samt förbereda måltider till patienterna.

- När vårdpersonalen och servicepersonalen hittar effektiva sätt att samarbeta där var och en gör rätt saker utifrån roll och kompetens säkrar vi bästa möjliga omhändertagande av våra patienter, säger Håkan Stålbert.

Ökning av digitala möten

En annan sidoeffekt som corona fört med sig är den ökande användningen av digitala tjänster inom Region Örebro län. Det visar servicenämndens delårsrapport som presenterades för nämnden i dag, den 25 augusti. I syfte att bekämpa smittspridningen med hjälp av social distans har nämligen digitala mötena i olika former ökat kraftigt.

- Digitaliseringen av vårdmöten och andra typer av resfria möten, både internt och externt, blev snabbt naturliga arbetssätt för medarbetarna inom organisationen, säger Håkan Stålbert.

Kontakt

Håkan Stålbert, ordförande i servicenämnden, telefon: 073-081 65 27

Catharina Schlyter, förvaltningschef Regionservice, telefon: 019-602 60 50

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Håkan Stålbert
Håkan Stålbert
Ladda ned bild
Catharina Schlyter
Catharina Schlyter
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum