Trafikverket

Ökad säkerhet på väg 549 mellan Slamby och Charlottenlund

Dela

Under perioden juni-november 2018 genomför Trafikverket förbättringar för att öka säkerheten på väg 549 mellan Slamby och Charlottenlund.

Det är stabiliteten som behöver förbättras på två sträckor på väg 549 längs Landvettersjöns norra strand. De sträckor som ska åtgärdas är den väster om Bårekulla sjöväg (område Bårekulla) och sträckan öster om Grönhultsvägen (område Solhem).

Under arbetets gång kommer framkomligheten att påverkas. I Solhem kommer bara ett körfält att vara öppet. I Bårekulla kommer vägen att vara helt avstängd under perioden 6 augusti–14 oktober. Trafiken kommer att hänvisas till en annan väg. Under en period före och efter avstängningen i Bårekulla kommer endast ett körfält att vara öppet.

I samband med återställningen efter bygget kommer Trafikverket även att bygga en upphöjd gång- och cykelbana från Grönhultsvägen, som ansluter till gång-och cykelvägen i öster.

Kontakter

Emma Allerbo, Projektledare, 010-124 43 37, emma.allerbo@trafikverket.se

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum