Linköpings kommun – Politik

Ökad trygghet genom fler ordningsvakter

Dela

I samband med att stadsfesten inleds kommer Alliansens satsning på ökad trygghet att synas i form av ordningsvakter som nu kommer att finnas på plats i stadskärnan.

Linköping är generellt sett en trygg kommun, men vi vet att många invånare, framförallt kvinnor och äldre, undviker vissa platser kvällstid. Så ska det inte behöva vara, det begränsar människors rörlighet. Linköping ska vara en trygg kommun. För att öka tryggheten kompletterar kommunen nu polisens arbete med ordningsvakter som kommer att arbeta i stadskärnan med start denna vecka då både stadsfesten och insparksaktiviteterna kommer att ske. Det är viktigt att även polisen fortsätter att förstärka sina insatser.

– Ordningsvakterna är en viktig satsning för att öka tryggheten i city och jag är därför glad över att de nu kommer att börja arbeta för en säkrare och tryggare stadskärna, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi behöver hjälpas åt för att skapa trygghet i kommunen och avlasta polisen. En del i arbetet med att öka tryggheten och friheten för Linköpingsborna är ordningsvakter som kommer fokusera på problem som medborgarna upplever samt arbeta med att efterleva våra lokala ordningsföreskrifter. Ordningsvakterna påbörjar sitt arbete i samband med skolstarten och kommer finnas tillgängliga för ungdomarna under insparksaktiviteterna som en del i att de ska gå lugnt och sansat till, säger Åsa Wennergren (L), ordförande Bildningsnämnden.

Utöver trygghetsarbetet kommer ordningsvakterna även bland annat bevaka kommunala fastigheter, rapportera skadegörelse, kunna utföra första hjälpen, följa upp efterlevnaden av rökförbudet och kontrollera efterlevnaden av lokala ordningsföreskrifter.

Kontakter

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Allians för Linköpings vision för Linköping grundar sig i tre grundläggande principer. Vi tror först och främst på varje människas rätt att utforma sina egna liv efter sina egna önskemål. Människan måste alltid sättas framför systemen. Vi tror på ett fritt näringsliv där entreprenörer och företagare fritt får skapa, uppfinna och utbyta nya idéer. Sist men kanske viktigast tror vi på en kommun som levererar sina grundläggande kärnuppgifter. Att vi erbjuder en kvalitativ skolgång, omsorg och ett skyddsnät för dem som verkligen behöver det. I Allians för Linköpings kommun får alla plats.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum