Uppsala kommun

Ökade resurser för stöd till elever med funktionsnedsättning

Dela

Utbildningsnämnden har beslutat att avsätta 7,5 miljoner kronor för att förstärka de fristående och kommunala skolornas arbete med barn och elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Uppsala kommun arbetar för tillgängliga lärmiljöer, det vill säga skolmiljöer som fungerar för alla elever oavsett funktionsvariation, social bakgrund och könstillhörighet. Som ett steg i att stärka arbetet görs nu en extra satsning för att skapa en fungerande skolgång för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

- Vi behöver bli bättre på att möta upp behov hos elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.  Idag är vi inte tillräckligt bra på detta. Med denna satsning vill vi stärka skolornas möjligheter att göra insatser som gör skillnad för dessa elever, säger Helena Hedman Skoglund (L), utbildningsnämndens ordförande.

Pengarna kommer dels att användas till kompetensutveckling för elevassistenter, dels för att anställa specialpedagoger på skolor med särskilt stora behov av stöd. En del i satsningen är också att ge pengar till skolspecifika behov som till exempel inköp av material eller kompetensutveckling som kan öka tillgängligheten i lärmiljön och kunskapen om NPF.

Pengarna avser såväl fristående som kommunal verksamhet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till pressträff för sommargatan20.5.2020 17:00:00 CESTPressmeddelande

Nu på fredag öppnas Uppsalas första sommargata! Vi påminner om pressträffen i samband med det, som vi tidigare informerat om. När: fredag 22 maj kl 10.00 Plats: Östra Ågatan vid Nybron Kommunalråd Rickard Malmström och projektledare Jakob Andersson finns på plats för att berätta mer om sommargatan och svara på frågor. Sommargatan införs maj-augusti på Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan. Den innebär att bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående och vistelse, och att ytan närmast ån möbleras med planteringar och sittplatser. Sommargatan får ett tillfälligt förbud mot genomfart för motorfordon norrifrån och rekommenderad lägre hastighet 20 km/tim. Antalet bilparkeringsplatser i anslutning till sommargatan förblir oförändrade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum