Uppsala kommun

Ökade resurser för stöd till elever med funktionsnedsättning

Dela

Utbildningsnämnden har beslutat att avsätta 7,5 miljoner kronor för att förstärka de fristående och kommunala skolornas arbete med barn och elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Uppsala kommun arbetar för tillgängliga lärmiljöer, det vill säga skolmiljöer som fungerar för alla elever oavsett funktionsvariation, social bakgrund och könstillhörighet. Som ett steg i att stärka arbetet görs nu en extra satsning för att skapa en fungerande skolgång för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

- Vi behöver bli bättre på att möta upp behov hos elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.  Idag är vi inte tillräckligt bra på detta. Med denna satsning vill vi stärka skolornas möjligheter att göra insatser som gör skillnad för dessa elever, säger Helena Hedman Skoglund (L), utbildningsnämndens ordförande.

Pengarna kommer dels att användas till kompetensutveckling för elevassistenter, dels för att anställa specialpedagoger på skolor med särskilt stora behov av stöd. En del i satsningen är också att ge pengar till skolspecifika behov som till exempel inköp av material eller kompetensutveckling som kan öka tillgängligheten i lärmiljön och kunskapen om NPF.

Pengarna avser såväl fristående som kommunal verksamhet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till stipendieutdelning och vernissage på Uppsala konstmuseum13.11.2019 07:30:00 CETPressmeddelande

Årets stipendiater är utsedda av Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne. De fem stipendiaterna är Hanna Björkdahl, Viola Florin, Elin Odentia, Alex Rosa och Joline Uvman. Stiftelsen utser stipendiater bland avgångselever från masterklasser vid landets konsthögskolor. Stipendiesumman är 70 000 kronor och deras konstnärskap presenteras i en utställning på Uppsala konstmuseum. Förutom stiftelsens stipendiater visas i utställningen konstnärer som tidigare har tilldelats stipendium inom området bildkonst och som är verksamma i Uppsala län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum