Ticket

Ökande weekendresor i höst – älskade klassiker hetast

Dela

Hösten är en intensiv period för weekendresor. Många svenskar söker sig gärna iväg för några dagars utlandssemester, och weekendresor ökar med 7,5 procent. Sol och bad lockar inte lika mycket som under sommaren – istället är det energigivande storstäder som svenska resenärer helst besöker. De mest populära resmålen är främst älskade klassiker som Paris och London, men det är den nygamla favoriten Amsterdam som både intar topplaceringen samt står för årets raketökning.

Amsterdam är höstens mest populära weekendstad
Amsterdam är höstens mest populära weekendstad

- Hösten är verkligen en av svenskarnas favoritperioder för weekendresor. Sol och bad lockar inte lika mycket, utan hellre en resa till en härlig storstad för några dagars miljöombyte, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Europeiska storstäder är tydliga favoriter bland svenska resenärer i höst. Efter sommarens strandsemestrar ligger fokus snarare på upplevelser, oavsett om det handlar om muséer, restauranger eller andra sevärdheter. Med några dagars miljöombyte fyller en weekendresa på energidepåerna inför kommande mörka månader. Europas vackra storstäder ligger en förhållandevis kort flygresa bort, vilket ger maximal tid att utforska resmålet.

Inför höstens weekendresor ökar Amsterdam med hela 174 procent, och klättrar från plats 6 i fjol till topplatsen över höstens mest bokade weekendresmål. Amsterdam, med sina vackra kanalsystem, mysiga kvarter och kort flygtid, har länge varit populärt bland svenska resenärer, och ser nu ytterligare ett uppsving. Även Paris, som ökade rejält i somras, fortsätter att öka i höst (+ 38,5 procent).

Bland de mer oväntade resmålen syns till exempel Zürich och Hamburg, som båda ökar antalet resebokningar med 68 procent. Intresset för något mindre besökta städer, så kallade second cities, har synts mer och mer under det senaste året. Många svenskar har besökt exempelvis Berlin, och väljer då Hamburg för nya upplevelser.

Den främsta perioden som höstens resebokningar sker är från och med skolstart i slutet av augusti fram till mitten av september.

- När skolorna startar och de flesta går tillbaka till arbetet börjar många svenskar att planera höstens och vinterns resor, och de flesta bokningarna sker efter höstterminens start. Nu finns det dessutom ofta många kampanjer att ta del av, säger Katarina Daniels.

Höstens mest populära weekendresmål

  1. Amsterdam (6)
  2. Paris (3)
  3. London (1)
  4. Prag (2)
  5. Lissabon (5)
  6. Rom (8)
  7. Zürich (ny)                   
  8. Berlin (ny)
  9. Mallorca (ny)               
  10. Krakow (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 5 september med avresa den 1 september – 30 november. Reslängd mellan 2-5 dagar.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Amsterdam är höstens mest populära weekendstad
Amsterdam är höstens mest populära weekendstad
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum